Nieuws

Acer rekent op jouw goede smaak met Liquid Z630S

Acer introduceert op MWC een nieuwe smartphone voor het middensegment. De Liquid Z630 belooft een allround toestel te worden, dat echter niet in al zijn uitvoeringen naar ons komt.

Op IFA pakte Acer uit met de Liquid Z630, op MWC geeft Acer die smartphone een upgrade met de Z630S. Het nieuwe toestel lijkt erg op zijn voorganger en heeft een stijlvolle behuizing waarop weinig aan te merken is. Onder het 5,5 inchscherm schuilt een Mediatekprocessor met een kloksnelheid van 1,3 GHz. Gezien de richtprijs van 249 euro vinden we de bijgevoegde 3 GB aan RAM bijzonder knap en ook over 32 GB (uitbreidbaar) intern geheugen valt niet te klagen. De batterij van 4.000 mAh steekt bovendien met kop en schouders boven de concurrentie op dit prijspunt uit.

Het scherm heeft een gewone HD-resolutie (720 x 1.280 pixels), maar zag er naar onze mening mooi uit. Acer zet in op kwaliteit boven resolutie, en dat werpt zijn vruchten af. De mobiele fotografen kunnen gebruik maken van twee acht megapixelcamera’s: één vooraan en één achteraan.

Geen goud

Onder andere in de VS is de Liquid Z630S al enige tijd te koop met zowel zilverkleurige als goudkleurige accenten. Wij krijgen echter alleen de variant met zilveren toetsen. De gouden variant is volgens Acer zelf niet meteen geschikt voor de smaak van de Beneluxmarkt.

Langs de softwarekant zien we enkele vertrouwde functies terug. Zo krijg je met AcerExtend de mogelijkheid om je toestel draadloos aan je pc te koppelen, waarna hij in een venster op je bureaublad verschijnt. ‘Float Apps’ zijn dan weer apps die in een venster draaien, zodat je aan het hoofdscherm er achter kan. Slechts bepaalde apps ondersteunen de functie, en verwacht gezien de specificaties sowieso niet dat de Z630S een multitasking-kanon is. De smartphone is intussen bij ons te koop voor een adviesprijs van 249 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business