Nieuws

Intel bouwt concurrent voor Microsoft Hololens

Intel is bezig met het ontwikkelen van Augmented Reality hardware die op de Intel RealSense 3D-technologie zal steunen. Het zou het product beschikbaar willen stellen aan andere fabrikanten.
AR-simulatie met de Microsoft Hololens

Chipbakker Intel sleutelt aan een Augmented Reality headset die gebruik zal maken van de RealSense 3D-technologie van het bedrijf. Dat schrijft nieuwsorganisatie Wall Street Journal, die als bron “mensen gebriefd over de plannen van het bedrijf” aanhaalt.

Intel zelf wilde het nieuws niet bevestigen noch helemaal ontkennen en liet bij monde van RealSense-directeur Achin Bhowmik weten dat het bedrijf een lange traditie heeft van het bouwen van prototypes. “We moeten de hele ervaring voor onszelf bouwen voor we het ecosysteem kunnen overtuigen,” vertelde Bhowmik aan de krant.

RealSense 3D-technologie wordt vandaag al gebruikt in toepassingen als Windows Hello, en figureert in heel wat tot de verbeelding sprekende toestellen die nog in productie zijn, zoals Googles 3D-smartphone of een VR-bril met grotere bewegingsvrijheid. Het is dus niet zo’n heel grote verrassing dat Intel ook de kiemende AR-sector wil bespelen.

Volgens de bronnen is Intel niet van plan om de hardware zelf op de markt te brengen, maar zou het deze eerder aan verschillende fabrikanten willen aanbieden. De plannen van het bedrijf maken dat het in het vaarwater terechtkomt van de Hololens, Microsofts AR-bril, die sinds deze week te bestellen is voor ontwikkelaars. Er doen echter ook geruchten de ronde dat beide bedrijven samen aan Intels hardware zullen werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business