Nieuws

Google AI kroont zich overwinnaar in match met Go-kampioen

De match tussen Googles AlphaGo en grootmeester Lee Se-Dol is beslist: de AI heeft drie van de vijf Go-spellen gewonnen. Se-Dol wist echter nog de eer van de mensheid te redden.

 

Googles AlphaGo heeft zaterdag drie van de vijf geplande Go-spellen gewonnen en daarmee de eindoverwinning in de wacht gesleept. De eerste winst van de AI tegenover topspeler Lee Se-Dol was al historisch te noemen, maar de definitieve dominantie van AlphaGo markeert een flinke stap voorwaarts voor artificiële intelligentie.

De overwinning levert AlphaGo de prijzenpot van 1 miljoen dollar op. Google DeepMind, het team dat AlphaGo ontwikkelde, heeft laten weten dat het geld naar goede doelen zal gaan.

AI-strategie

[related_article id=”173969″]

Lee Se-Dol had zich voorbereid op de derde match met een aangepaste strategie, bedoeld om AlphaGo te verwarren. De Zuid-Koreaan speelde in de beginperiode zoveel mogelijk ongewone zetten over het hele bord, zodat de AI zo min mogelijk normale variabelen had om voorspellingen mee te maken waarop het zijn eigen speelzetten kon baseren. Het mocht niet baten: uiteindelijk wist het computerprogramma de grootmeester toch weer klein te krijgen.

Ook al kan Lee Se-Dol de reeks niet meer winnen, de AI en de topspeler zullen hun twee overige Go-matches nog beslechten. In het vierde spel, gisteren gespeeld, wist de Zuid-Koreaan de software dan toch eindelijk te verschalken. De laatste match vindt morgen plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business