Nieuws

iPhone SE lijkt op recyclageproject

De analyse van de onderdelen in de nieuwe iPhone SE levert een verrassende conclusie op: Apple gebruikt onderdelen die het al enkele maanden had liggen.

Tim Cook, CEO van Apple sinds het overlijden van Steve Jobs, wordt nu al 18 jaar lang geroemd als de ‘meester van het productieproces’. Hij staat gekend als de man die erin slaagde om het productieproces van een Mac-computer terug te dringen van vier maanden naar slechts twee. Hoe komt het dan dat iemand die voorraad in het magazijn des duivels vindt, toelaat dat de nieuwe iPhone SE wordt gebouwd met onderdelen die soms 11 maanden oud zijn?

De vorige weken werd de aankondiging van de nieuwe mid-range iPhone opgevolgd door de nodige reviews en ‘teardowns’: een analyse van het binnenwerk door een toestel vakkundig uit elkaar te vijzelen. Die analyses brachten een verrassend resultaat aan het licht. Zo gebruikt Apple voor zijn nieuwste telg namelijk delen die gerecycleerd lijken te zijn van de iPhone 5S en de 6S.

Overstock

Apples iPhones hebben nochtans de reputatie om binnen de 8 tot 9 weken van de band te rollen, en in een consumentenbroekzak te belanden. Toch blijkt het processorpakket daar dit keer soms 8 tot 11 maanden (!) over te doen. Dit wist Chipworks te bevestigen aan Forbes, aan de hand van de tijdscodes die telkens op de chips worden geprint.

Waar zit dan de reden? Verloopt de verkoop van de 6S niet zo bijster goed als verwacht, nadat eerder ook al de 5S tegenviel? Dat er zoveel onderdelen voor het grijpen liggen, kan een teken aan de wand zijn. Het is namelijk nooit een goed teken als voorraad blijft liggen, zeker niet bij iemand die daar compulsief mee bezig is. De voorraad opgebruiken in een nieuw middenklassemodel is alleszins geen slechte oplossing. Al kan je je dan afvragen: maken ze dit model uit noodzaak?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business