Nieuws

Hacker krijgt miljoenen voor creëren Tesla-concurrent

Met een budget van duizend dollar toverde George Hotz zijn wagen om tot een zelfrijdende auto. Een sponsor helpt de twintiger bij het zetten van de volgende stap.

[related_article id=”178897″]In december verbaasde George Hotz menigeen met zijn zelfgemaakte autonome wagen. De 26-jarige Amerikaan, die eerder al de PlayStation 3 en iPhone kraakte, slaagde erin om op een maand tijd een Honda Acura tot een zelfrijdende auto om te toveren. Het zelfrijdende systeem van Hotz bestaat uit onderdelen die samen minder dan 1000 dollar kosten en volgens de twintiger zal zijn systeem in de toekomst Tesla kunnen verslaan.

Toch bleek Tesla niet onder de indruk te zijn van de autonome wagen en praatjes van Hotz. Het Amerikaanse autobedrijf wees er in een blogpost namelijk op dat de auto van de twintiger ‘slechts’ 99 procent van de tijd juiste beslissingen neemt, wat in wezen niet zo moeilijk is. De echte uitdaging zit hem volgens Tesla in het bouwen van een wagen die 99,9999 procent van de tijd juist rijdt.

Ondanks de denigrerende blogpost van Tesla liet Hotz zich niet ontmoedigen. De Amerikaan richtte zijn eigen autobedrijf op en heeft ondertussen een wel erg indrukwekkende sponsorovereenkomst in de wacht kunnen slepen. Andreessen Horowitz doneert namelijk 3,1 miljoen dollar aan de startup van Hotz. Dit kapitaalkrachtige bedrijf sponsorde eerder al Oculus VR, Instagram, Groupon, Jawbone en Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business