Nieuws

Android kan neergang van Blackberry niet afstoppen

Erbarmelijke verkoopscijfers geven aan dat ook een Androidtoestel Blackberry niet uit het slop kan trekken. Ondanks die vaststelling blijft het bedrijf hardnekkig vasthouden aan zijn smartphones.

Blackberry tekent een daling van 14,3 procent op in zijn verkoop van smartphones tegenover het vorige kwartaal: er gingen maar 600.000 stuks over de toonbank. De neergaande trend is al enkele jaren realiteit voor het bedrijf. Volgens CEO John Chen moet Blackberry in 2016 minstens 3 miljoen smartphones verkopen om break-even te draaien. Als het de huidige trend niet weet om te keren, dan kijkt het op het einde van dit jaar tegen een verlies aan.

[related_article id=”176463″]De CEO is echter nog niet klaar om de smartphone-afdeling van het bedrijf te sluiten, ook al liet hij bij verschillende gelegenheden een ander sentiment verstaan. Volgens Cnet “erkende Chen dat de markt voor premiumsmartphones verzadigd is, en stelde hij dat hij een model geprijsd voor de middenklasse bekijkt”. De CEO wilde daarover verder niets meer kwijt.

Om zijn duik af te stoppen nam het bedrijf vorig jaar een radicale beslissing: het zou zijn eigen besturingssysteem BlackBerry OS laten vallen ten gunste van het populaire Android bij de productie van zijn volgende smartphone. Die beslissing leidde tot de Blackberry Priv, waarvan het hoge prijskaartje heel wat wenkbrauwen deed fronsen. De eerste Androidsmartphone van Blackberry kon bij zijn lancering in het najaar van 2015 op enig succes rekenen, maar de interesse ebde al snel weer weg en de cijfers maken duidelijk dat de gok zijn gehoopte effect gemist heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business