Nieuws

Ikea laat je keukens kopen in virtual reality

Ikea omarmt de HTC Vive als verkoopstool. De meubelspecialist laat klanten in een pilootproject keukens samenstellen en keuren in virtual reality.

VR is veel meer dan de toekomst van computerspelletjes. De technologie biedt tal van zakelijke mogelijkheden (zoals we eerder al aanhaalden) en het nieuwe project van Ikea illustreert dat goed. De Zweedse meubelfabrikant omarmt HTC’s Vive-headset met een gratis app waarin je keukens kan samenstellen en bekijken. Dankzij de app lijkt het alsof je in de keuken in kwestie staat.

[related_article id=”177284″]

Enthousiaste fans van onuitspreekbare meubels kunnen kiezen uit drie verschillende keukens. Ze kunnen de kleuren aanpassen en in de keuken rondkijken als kind of als volwassene. De app spreekt een nichepubliek van Vive-eigenaars met interesse in een Ikea-keuken aan en is weinig verwonderlijk vooral bedoeld als test. Ikea wil feedback krijgen en klaar zijn voor wanneer VR echt doorbreekt. De kans dat het meubelgeoriënteerde köttbullarrestaurant één van de eerste zal zijn waarmee je een echt aanbod in VR kan bekijken, lijkt dus groot.

De Ikea VR Experience is gratis beschikbaar voor de Vive op Steam. Wie virtueel door een Ikeakeuken wil wandelen moet zich wel haasten: in augustus loopt het testproject ten einde. Op Steam krjjgt het project alvast positieve recensies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business