Nieuws

MIT maakt functionele robot met 3D-geprinte hydraulica

Dankzij een speciale techniek is MIT erin geslaagd een robot te printen met zowel vaste als vloeibare materialen: een wereldwijde primeur.

Het bouwen van een functionele robot is een hoop werk. De assemblage van de verschillende onderdelen is immers te complex om het volledige proces te automatiseren, waardoor veel taken met de hand uitgevoerd moeten worden. Het Massachussetts Institute of Technology heeft echter een manier gevonden om een robot te 3D-printen. Na slechts 22 uur en de toevoeging van een motor is de robot volledig klaar voor gebruik.

MIT maakt gebruik van een inkjetprinter om individuele druppeltjes van slechts 20 tot 30 micrometer in diameter bestaande uit verschillende materialen te printen. Van onder naar boven worden op deze manier laagjes geprint bestaande uit vloeibare, harde, flexibele en ondersteunende materialen. Met behulp van UV-licht worden de meeste materialen hard gemaakt, terwijl de vloeistoffen vloeibaar blijven.

[related_article id=”179078″]

Wandelende hexapod

Na vele tests is het team onderzoekers erin geslaagd een werkende robot te maken in slechts één printsessie. De hexapod die werd gecreëerd, bestaat uit 12 hydraulische pompen die in zijn lichaam zijn gebouwd. Na een motortje aan het geheel te hebben toegevoegd, worden vloeistoffen doorheen het hydraulicasysteem gepompt. De drukverschillen die door de bewegende vloeistof worden gecreëerd, worden omgezet tot mechanische krachten, met een bewegende robot tot gevolg.

“Het team heeft multimateriaalprinten tot een nieuw niveau getild door niet alleen een mengeling van verschillende materialen, maar een volledig werkend hydraulisch systeem te printen,” zegt Hod Lipson, een professor aan Columbia University. “Het is een belangrijke stap richting een nieuwe fase in 3D-printen: het printen van actieve geïntegreerde systemen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business