Nieuws

Blackberry brengt dit jaar nog twee Androidtelefoons uit

Ondanks de tegenvallende verkoopscijfers van zijn eerste Androidsmartphone, plant Blackberry om dit jaar twee extra toestellen op de markt brengen.

Blackberry zal in 2016 twee Androidsmartphones lanceren gericht op het middensegment. De aankondiging markeert een heroriëntatie voor het bedrijf, dat bij zijn eerste Android-telg Blackberry Priv volledig de kaart van de premiummarkt trok.

Die strategie bleek een foute zet, zo geeft ook CEO John Chen toe. “Veel zakelijke klanten hebben ons gezegd: ‘Ik wil je telefoon wel kopen, maar 700 dollar is iets te kostelijk voor mij. ik ben veel meer geïntereseerd in een toestel van 400 dollar,'” aldus Chen in een interview met The National. Het Canadese bedrijf heeft lessen getrokken uit de alarmerend slechte verkoopscijfers van hun smartphones in het recente kwartaal.

Blackberry wil dit jaar opnieuw proberen om weer een groter deel van de smartphonemarkt naar zich toe te trekken. Van de twee midrange toestellen die Blackberry dit jaar wil uitbrengen zal er een het kenmerkende fysieke toestenbord van het bedrijf hebben, de andere telefoon komt met een touchscreen.

Chen herhaalde ook nog eens dat hij Blackberry uit de smartphonemarkt zal halen als de afdeling zich op termijn niet terug winstgevend kan maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business