Nieuws

Mysterieuze start-up wil beter doen dan Microsofts Hololens

Magic Leap bouwt aan een concurrent voor de Hololens. Hoe het dat wil doen, of hoe de lenzen gebruikt zullen worden, mogen we niet weten.
CEO Rony Abovitz met een ‘photonic lightfield chip’.

Een mysterieuze start-up gaat de laatste tijd vaak over de tongen. Magic Leap, zoals de start-up heet, werkt aan een ambitieus project: Microsofts Hololens overtreffen. Die laatste weet al ruim een jaar erg veel aandacht te trekken vanwege zijn revolutionaire concept rond augmented reality, waarbij je als het ware een extra laagje over de wereld kan plaatsen.

Verbeelding

Kijken door een voorlopige versie van het AR-apparaat.

Magic Leap was de voorbije jaren met een gelijkaardig project bezig, waarvoor het reeds enkele miljoenen wist op te halen ter ontwikkeling van zijn AR. Terwijl er al veel over het project gezegd werd, laat de start-up maar bitter weinig informatie los, en laten de demo’s die we al te zien kregen erg veel aan de verbeelding over.

Net zoals de Hololens gebruikt Magic Leap ‘waveguides’: structuren die golven toestaan om gericht verspreid te worden. Denk bijvoorbeeld aan de loop van een geweer: die fungeert als ‘waveguide’ voor de kogel, waardoor de vrijgekomen gassen de kogel vooruitstuwen. Mocht de loop er niet zijn, dan zou de vrijgekomen [related_article id=”177857″]energie alle kanten opgaan en de kogel amper kunnen vliegen.

Zeg niet zomaar lens

Op deze manier kunnen driedimensionale afbeeldingen over de echte wereld geprojecteerd worden. Net als Microsoft, spreken ze bij Magic Leap echter liever over ‘mixed reality’ dan over augmented reality. Magic Leap spreekt overigens ook liever over ‘photonic lightfield chips’ dan over lenzen.

Ondertussen liet CEO Rony Abovitz zijn ‘chips’ wel al fotograferen (zie foto bovenaan), maar meer dan dat wil hij de wereld nog niet geven. Zo weten we bijvoorbeeld nog niet hoe de lenzen gebruikt zullen worden of hoe ze er uiteindelijk moeten gaan uitzien. Toch claimt de start-up nu al dat hun product ongeëvenaard is in beeldkwaliteit. Het ziet er echter niet naar uit dat er kortelings ontwikkelaarskits verspreid zullen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business