Nieuws

Kunstenaars creëren virtuele meesterwerken met licht

Google nam zes kunstenaars onder de arm om met zijn software virtuele kunstwerken te creëren. De verbluffende resultaten kan je online bewonderen.

Tilt Brush is een applicatie van Google die je in staat stelt in een virtuele wereld kunstwerken te ontwerpen. De applicatie is gemaakt voor de HTC Vive en wordt bestuurd met behulp van twee controllers. De controller in je rechterhand is het penseel, terwijl je in je linkerhand een schilderspalet vasthoudt.

Om zijn software in de verf te zetten, heeft Google zes kunstenaars met Tilt Brush aan de slag laten gaan. Het resultaat zijn verbluffende virtuele kunstwerken, die je bovendien online kan bewonderen. Google heeft het volledige proces namelijk met onder andere een Kinect vastgelegd.

De beelden werden opgenomen in een speciale ruimte met muren die infraroodlicht absorberen. Hierdoor slaagde Google erin het licht van de controllers erg nauwkeurig te detecteren, waardoor de kunstwerken tot in de puntjes bewonderd kunnen worden. Doordat de kunstenaars eveneens aan de beelden werden toegevoegd, kan je bovendien zien hoe zij hun kunstwerk vorm geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business