Nieuws

Nieuwe problemen Tesla model X: deuren sluiten niet

Er zijn nieuwe problemen opgedoken met Tesla’s Model X. Deuren openen of sluiten niet, ramen werken niet of de mediaconsole loopt vast.

De problemen met Tesla’s Model X zijn nog niet van de baan. Vorige maand nog riep het bedrijf van Elon Musk zo’n 2.700 wagens terug in de VS omdat er problemen waren met de achterbank. Nu zeggen enkele mensen dat hun Model X ernstige problemen kent met de deuren, ramen en mediaconsole. Ook werken niet alle sensoren zoals het hoort.

[related_article id=”179008″]In The Wall Street Journal verscheen gisteren een artikel dat meerdere Model X-eigenaars aan het woord liet. Zij getuigen over deuren aan chauffeurskant die niet wilden openen. Sommigen losten dit op door in te stappen langs de kant van de passagier, terwijl sommigen er uiteindelijk wel in slaagden om de deur te openen, waarna ze niet meer toe wou. Die gebruikers kregen de deuren, die normaal automatisch open en dicht moeten gaan, manueel wel toe, maar de deur wou niet vergrendelen.

Pijnlijke schade

Bij sommigen gingen deze deurperikelen gepaard met slechtwerkende sensoren die een laag plafond niet opmerkten, waardoor de deur onverstoord tegen het dak knalde – de Model X gebruikt immers ‘Falcon Wing’-deuren die naar boven openen. Ongetwijfeld een pijnlijk moment. Daarnaast rapporteerden alle gebruikers dat hun mediaconsole in het midden van de wagen enkele malen vastliep; geen ideale situatie voor een wagen die enorm afhankelijk is van zijn technologie.

Tesla reageerde tegenover TechCrunch dat er inderdaad problemen zijn met vroege versies van de Model X, maar dat deze euvels zeker niet wijdverspreid zijn. “We blijven verder werken tot al onze klanten tevreden zijn. Onze inzet is de reden dat 98 procent van onze klanten zegt volgende keer opnieuw een Tesla te willen kopen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business