Nieuws

HTC investeert met nieuwe campagne in VR-startups

Met Vive X begint HTC een investeringscampagne voor VR-startups. Het bedrijf maakt 100 miljoen dollar vrij.

HTC’s smartphone-inkomsten hebben al betere tijden gekend, maar het bedrijf maakt zich sterk dat de VR-bril Vive de toekomst van het bedrijf wordt.

Suikertante HTC

HTC investeert maar liefst 100 miljoen dollar in een nieuw investeringsplatform voor startups die zich met VR bezig houden, zo weet ZDNet.com. Met Vive X wil HTC zelf geld investeren in de startups, en het Taiwanese bedrijf wil in ruil dat die bedrijven mee zijn Vive-platform helpen vorm geven. Uiteindelijk wil HTC ook een stuk van zijn investering terugverdienen door een deel van de winst die de startups zullen maken, op te strijken.

Volgens HTC kan Vive X startups in de brede zin ondersteunen. Zo wil het bedrijf zich met de campagne niet enkel beperken tot financiële steun, maar ook kantoorgebouwen, technische steun en marktadvies aanbieden.

Creatieve geesten

Cher Wang, CEO van HTC, hoopt dat Vive X veel intelligente en creatieve geesten zal aantrekken: “VR zal de wereld veranderen, maar om dat ook effectief te doen, zal er een sterk ecosysteem nodig zijn dat de massa weet te bereiken.”, zo verklaarde Wang.

HTC start zijn Vive X-campagne volgende maand in Peking. Daarna zou de campagne moeten uitbreiden naar de Taiwanese hoofdstad Taipei en San Francisco. Met Vive X maakt HTC nogmaals duidelijk hoe belangrijk virtual reality voor het bedrijf is. Eerder deze week maakte het bedrijf nog bekend dat het VR ook naar dezakelijke markt wil brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business