Nieuws

Apple wil gênante autocorrect-situaties voorkomen

Autocorrect durft je woorden al eens ten onrechte aan te passen. Om te voorkomen dat je gezichtsverlies lijdt, werkt Apple aan een nieuwe feature.

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: je stuurt een sms naar één van je vrienden om pas hierna tot de conclusie te komen dat autocorrect je bericht ‘lichtjes’ heeft aangepast. In het beste geval zorgen dergelijke momenten voor een hoop hilariteit. Jammer genoeg kan je op deze manier ook een hoop gezichtsverlies lijden.

[related_article id=”180016″]

Uit een recente patent blijkt dat Apple aan dit probleem een einde wil maken. Het bedrijf werkt namelijk aan een manier om je vrienden te waarschuwen voor woorden die zijn aangepast door autocorrect. Bovendien zal er een lijstje met woorden worden getoond die mogelijks wel correct zijn.

Tot nu toe werden in bepaalde gevallen autocorrectwoorden onderlijnd door iOS. Dit werd echter enkel voor de zender getoond. Door vrienden er eveneens op attent te maken welke woorden zijn veranderd door autocorrect kan Apple je een hoop gênante momenten besparen.

Voorlopig is nog niet duidelijk of de nieuwe feature met iOS 10 zal worden gelanceerd. Hoogstwaarschijnlijk zal Apple hierover meer duidelijkheid geven tijdens zijn jaarlijkse WWDC.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business