Nieuws

Bezoek Anne Franks Achterhuis in virtual reality

Wie geen zin heeft in een trip naar Amsterdam kan binnenkort het Anne Frankhuis bezoeken in VR.

Het dagboek van Anne Frank blijft tot de verbeelding spreken. Zozeer dat het Anne Frankhuis in Amsterdam elk jaar vele toeristen blijft aantrekken. Het is belangrijk patrimonium, dat ons altijd zal blijven herinneren en waarschuwen voor de gruwel der oorlog, maar toch is de ervaring in het museum nogal halfslachtig: bezoekers komen in lege kamers terecht met enkel posters aan de muren. De tactiek is bedoeld om zoveel mogelijk bezoekers tegelijkertijd binnen te krijgen, maar doet toch afbreuk aan de beleving. Bovendien zijn er een aantal kamers afgesloten voor het grote publiek.

[related_article id=”176937″]Virtual reality kan in zo’n geval soelaas bieden. Jonah Hirsch, die momenteel reeds een Anne Frank VR-ervaring aanbiedt in Amsterdam, werkt aan een applicatie die het verhaal naar het grote publiek moet brengen in VR. Gebruikers zullen dan in staat zijn om het Achterhuis te bezoeken in 360 virtuele graden. De app, die Anne zal heten, wordt momenteel nog voorbereid en het is nog niet bekend wanneer hij zal uitkomen. De huidige versie is momenteel nog erg ruig (zie foto).

Ondertussen is het niet duidelijk of de app officieel ondersteund wordt door de officiële Anne Frank-instanties. Hirsch is alleszins niet aan zijn proefstuk toe: enige tijd geleden bracht hij reeds een applicatie uit die de allereerste vlucht van de gebroeders Wright in VR-beeld bracht. De app, First genaamd, was een succes, wat het beste doet verhopen voor Anne.

De laatste tijd lijkt Anne Frank opnieuw erg populair te worden, mede dankzij het gedoe rond de rechten van het dagboek. Aangezien het auteursrecht officieel gezien verviel, kon Wikimedia het boek gratis aanbieden als download, een stunt waar het Anne Frankhuis niet mee kon lachen, aangezien zij de opbrengst van de boekenverkoop nog steeds nodig hebben om hun organisatie te financieren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business