Nieuws

Opera lanceert gratis VPN voor iPhone en iPad

Opera pakt uit met een gratis VPN-applicatie voor iOS-toestellen. Zo kan je je privacy beschermen en regioblokkades omzeilen.

Opera introduceerde recent een ingebouwde VPN voor zijn browser op de desktop. Het bedrijf brengt die functionaliteit nu naar iOS. Met de gratis app kan je je internettrafiek vermommen. Dat heeft uiteraard enkele niet zo legale voordelen, maar ook wie wel naar de letter van de wet leeft kan wat met een VPN. Door je internettrafiek te vermommen en langs een server te sturen kan je websites laten denken dat je in Amerika zit vanuit je luie zeten in België, of andersom. Zo kan je aan een uitgebreider Netflix aanbod, of kan je binnenkort de triomftocht van de Rode Duivels vanuit het buitenland live volgen op Sporza.

De iOS-VPN stelt je vijf locaties ter beschikking: Duitsland, Nederland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Op zich doet Opera niets unieks. Er bestaan al een heleboel VPN-toepassingen, al dan niet betalend. De meeste gratis varianten zijn echter afkomstig van onbekende namen. Vervelend, aangezien je de VPN-provider toch toevertrouwt met je internettrafiek. De Opera VPN-app is de eerste gratis applicatie afkomstig van een groot bedrijf dat je vermoedelijk wel kan vertrouwen. Of en wanneer er een Android-variant komt, is onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business