Mobistar wordt Orange: wat zijn de gevolgen?

Mobistar gaat voortaan door het leven als Orange. De naamsverandering brengt ook een aantal voordelen voor oude en nieuwe klanten met zich mee.

Mobistar gaat voortaan door het leven als Orange. Dat was al even bekend, maar de laatste horde werd vorige week pas genomen, nadat de naamsverandering ook door de aandeelhouders werd goedgekeurd.

Op de beurs is de telecomprovider sinds deze week als Orange Belgium (OBEL) actief en ook online kan je voortaan op orange.be terecht. De fysieke Mobistar-winkels worden in snel tempo omgedoopt tot Orange-winkels, zodat het gekende Mobistar-logo uiteindelijk volledig zal verdwijnen.

Het merk Orange moet voornamelijk de positie als convergente operator versterken, zowel voor de residentiële als professionele markt, maar brengt ook een aantal nieuwigheden voor de klanten met zich mee. Zo zal voortaan “Orange B” als netwerknaam op je telefoon te zien zijn, maar Orange stelt ook een aantal nieuwe voordelen voor.

Internet en tv

Mobistar lanceerde in maart dit jaar zijn alternatief kabelaanbod voor vast internet en digitale tv. Dat werd geleidelijk uitgerold, maar is nu in het hele land beschikbaar voor mobiele klanten van de provider.

[related_article id=”173397″]

Het pakket leeft voortaan verder onder de naam Orange Internet en TV, en zal vanaf juni voor iedereen beschikbaar zijn, zowel in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Een mobiel abonnement bij Orange is vanaf dan niet langer vereist. Vandaag moet je reeds mobiele klant zijn om in aanmerking te komen, maar dat verandert vanaf 1 juni. Je kan dan onmiddellijk op Orange Internet en TV intekenen op voorwaarde dat je ook een mobiel abonnement neemt. Afhankelijk van het mobiel abonnement dat je afsluit, betaal je 39 of 49 euro per maand voor internet en tv. Daarnaast wordt het aanbod uitgebreid met zes extra kanalen en een app om je decoder vanaf je smartphone te bedienen.

Voor kmo’s en grote bedrijven worden een aantal nieuwe aangepaste aanbiedingen gelanceerd, die mobiele en vaste diensten combineren.

4G+

Nog vanaf juni stelt Orange zijn 4G+-netwerk open voor zijn klanten. Die technologie biedt downloadsnelheden aan die dubbel zo hoog liggen als bij het gewone 4G-netwerk, op voorwaarde dat je een compatibele smartphone hebt. Verschillende operatoren experimenteren met 4G+ in afwachting van 5G.

Om de snelheid van 4G en 4G+ ten volle te kunnen benutten, lanceert Orange een gamma nieuwe 4G-routers om wifi-hotspots op te stellen thuis of in de wagen. Samen met de Belgische startup Radionomy biedt het daarnaast een radio-app aan voor zijn klanten, waarmee je onderweg gratis 20.000 internationale radiostations en 5.000 podcasts kan streamen.

Zomer zonder roamingkost

Sinds eind april zijn de roamingkosten in de Europese Unie verder gedaald, in afwachting van een volledige afschaffing volgend jaar. Ook Mobistar kondigde recent zijn nieuwe roamingtarieven aan, maar doet er als Orange deze zomer nog een schepje bovenop. Alle particuliere abonnementsklanten zullen tussen 1 juni en 31 augustus 2016 in heel Europa kunnen bellen, surfen en sms’en zonder bijkomende roamingkosten.

Voor professionele klanten wordt het gamma Traveller Passen uitgebreid met een Europe Traveller Pass die nog meer mobiele data bevat en een nieuwe World Traveller Pass die wereldwijd geldig is.

[related_article id=”177646″]

Orange opnieuw in België

Het is overigens niet de eerste keer dat een provider onder de naam Orange actief is op de Belgische markt. Eind jaren negentig opereerde Base in ons land onder de naam Orange. De operator was op dat moment een joint-venture tussen KPN en Orange.

In 2000 werd het van oorsprong Britse Orange gekocht door France Télécom, dat op dat moment al actief was in ons land onder de naam Mobistar. De activiteiten van Orange in België werden daarom volledig overgelaten aan KPN en omgedoopt tot Base, om verwarring met het nieuwe Franse Orange te voorkomen.

Met de naamsverandering van Mobistar zien we nu dus een bekende telecomnaam, weliswaar in andere vorm, terugkeren op de Belgische markt.

Update 18/05/2016: Dit artikel vermeldde eerder dat een mobiel abonnement bij Orange vanaf juni niet langer verplicht is om in te tekenen op Internet en TV. Dat is foutief en werd gecorrigeerd in de tekst. Een mobiel abonnement blijft nog steeds noodzakelijk om van de vaste diensten van Orange te kunnen genieten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business