Nieuws

Microsoft lanceert gratis OneDrive-app voor Windows 10

OneDrive is vanaf deze week kosteloos te downloaden in de Windows Store. De app levert zo goed als alle functies die je ook in de Android en iOS-versie terugvindt, met één betreurde afwezige.

Microsoft stelt deze week de langverwachte universele OneDrive-app voor Windows 10 ter beschikking, nadat deze al op Android en iOS te vinden was. Je vindt het  programma terug als gratis download in de Windows Store. Het vult een lacune op voor gebruikers die apparaten bezitten met een beperkte opslagruimte.

Windows 10-eigenaars konden al gebruik maken van de OneDrive sync-app om hun bestanden in de clouddienst up-to-date te houden. De nieuwe OneDrive-app moet deze niet gaan vervangen, maar vervolledigen. Microsoft rolt deze voornamelijk uit voor toestellen waarop de opslagruimte sowieso beperkt is en het synchroniseren van de hele OneDrive bibliotheek geen optie is. Denk aan tablets of hybride laptops maar geen smartphones, daarvoor moet Microsoft de app nog lanceren op Windows 10 Mobile.

De app ondersteunt zowel normale accounts als OneDrive for Business-profielen. Je krijgt dezelfde functies die ook al op Android en iOS beschikbaar zijn, met uitzondering van één betreurde feature die je al je opgeslagen files kon laten zien als je offline was. OneDrive voor Windows 10 werkt ook niet als je geen verbinding hebt met het internet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business