Nieuws

Nieuwe Arduino Primo zal Bluetooth, NFC en wifi bevatten

Dankzij een samenwerking met Nordic Semiconductor zal de nieuwe Arduino Primo Bluetooth, NFC, wifi en infrarood bevatten.

Er wordt verwacht dat Arduino zijn nieuwste bordje zal onthullen tijdens de Maker Faire, die dit weekend doorgaat. Voor de ontwikkeling van de Arduino Primo is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Nordic Semiconductor. De chipmaker heeft nu al een tipje van de sluier gelicht door in een persbericht de specificaties van het nieuwe Arduino-bordje mee te delen.

Het middelpunt van de Arduino Primo zal bestaan uit de nRF52832-SoC van Nordic Semiconductor. Deze system on a chip bevat een ARM Cortex-M4F-processor en een 2,4 GHz-ontvanger die Bluetooth low energy ondersteunt. Verder behoren NFC, wifi en infrarood tot de basisfuncties van de Arduino Primo.

Hierdoor zullen Arduino-eigenaars niet langer gebruik moeten maken van shields om Bluetooth low energy aan hun bordje toe te voegen. Bovendien is de Arduino Primo in staat om zich als een TCP/IP-client en –server te gedragen. Dit netwerkprotocol maakt gebruik van een bevestiging (acknowledge) om na te gaan of pakketjes die over een netwerk worden verzonden correct zijn aangekomen. De microprocessor was hierdoor nog nooit zo geschikt om in IoT-projecten te gebruiken.

Arduino is al enige tijd een gevestigde waarde binnen het internet of things. Concurrenten zijn de voorbije jaren echter als paddenstoelen uit de grond geschoten. De nieuwe connectiviteitsmogelijkheden zijn dan ook erg belangrijk voor Arduino om zich van zijn concurrentie te kunnen onderscheiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business