Nieuws

Robots nemen werk van 60.000 Foxconn-werkers over

De leverancier van Apple heeft zijn productieproces op grote schaal geautomatiseerd. Dit gaat ten koste van 60.000 banen.

Foxconn, de leverancier van onder andere Apple, heeft maar liefst 60.000 werknemers op straat gezet. De fabrikant heeft zijn productielijn de voorbije jaren immers serieus geüpgraded en is voortaan in staat robots op grote schaal in te zetten.

“De Foxconn-fabriek heeft zijn werkkracht van 110.000 naar 50.000 mensen kunnen verlagen dankzij de introductie van robots. Het bedrijf heeft succesvol de arbeidskosten kunnen verlagen,” zegt Xu Yulian van Foxconn.

[related_article id=”181241″]

Foxconn is gelegen in de Chinese stad Kunshan, dat bekend staat om zijn fabrieken die computeronderdelen produceren. In de hoogdagen van de stad werden jaarlijks 120 miljoen laptops geproduceerd. Dit aantal is echter drastisch gezakt naar 51 miljoen, omwille van een dalende vraag naar computers.

Deze lage vraag naar producten en vernietigende veiligheidsrapporten over de bedrijven heeft ertoe geleid dat 35 bedrijven, waaronder Foxconn, in de stad een totaal bedrag van vier miljard yuan (609 miljoen dollar) hebben geïnvesteerd in artificiële intelligentie.

In totaal zijn maar liefst 600 bedrijven van plan om hun productieproces verder te automatiseren. Voor een stad met 2,5 miljoen inwoners, waarvan twee derde arbeidsmigranten zijn, is dit erg slecht nieuws.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business