Nieuws

Lenovo kan verwachtingen Motorola-overname niet inlossen

Lenovo geeft na het verschijnen van zijn financiële resultaten eerlijk toe dat de integratie van Motorola-producten in zijn eigen gamma minder goed is verlopen dan verwacht.

Zelden is een fabrikant zo oprecht eerlijk over gemaakte fouten als Lenovo dat nu is. Het vergt enige moed om als bedrijf zo openlijk in een persbericht te stellen dat er fouten zijn gemaakt, en dat de financiële gevolgen voelbaar zijn.

“Deze resultaten tonen dat de integratie niet aan de verwachtingen voldoet”, maakte Lenovo duidelijk betreffende de integratie van Motorola. In het persbericht lezen we verder dat de algemene verkoop in China met 85 procent is achteruit gegaan, en dat ook te introductie van producten in Noord-Amerika geen succes was.

Dit alles maakt duidelijk dat het Chinese bedrijf, dat Motorola vorig jaar van Google overkocht, een misstap heeft begaan door onder meer op alle Motorola-producten een Lenovo-etiket te plakken. Als resultaat bleek dat de gebundelde krachten van de twee bedrijven er alleen maar toe heeft bijdragen dat het als groep uit de top vijf van grootste smartphoneverkopers is getuimeld.

Wijzer

Aan de andere kant zegt de grootste pc-maker in de wereld dat het nu geleerd heeft uit zijn fouten. Het wil weer met een schone lei beginnen, en met een opgefriste strategie. Lenovo weet naar eigen zeggen nu dat er twee co-presidenten nodig zijn om de groep de goede richting in te sturen. Eén hoofd voor Lenovo en één voor Motorola. Om de zwakke verkoop in China te kunnen tackelen, zal het zijn prijsefficiënte ZUK-merk ook meer naar voren schuiven.

Of dat alles genoeg zal zijn, valt te bezien. Lenovo bracht vorige maand ook zijn eerste niet-Moto-smartphone uit in de Benelux. Hoe die verkoop bij ons zal verlopen, valt ook nog af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business