Lenovo onthult eerste augmented reality-smartphone Phab2 Pro

Lenovo en Google hebben op Tech World in San Francisco de eerste Project Tango-smartphone aangekondigd. De Phab2 Pro is daardoor geschikt voor allerlei augmented reality-toepassingen.

Lenovo heeft op zijn Tech World-conferentie in San Francisco de nieuwe Phab2 Pro onthuld. Het is de eerste smartphone gebaseerd op Googles Project Tango en kan daardoor worden gebruikt voor allerhande augmented reality-toepassingen.

Het eerste dat opvalt aan de Phab2 Pro is zijn enorme formaat. Met een schermdiagonaal van 6,4 inch is het één van de grootste smartphones op de markt. Toch is het vooral de achterzijde van de telefoon die voor de verrassing zorgt. Daar vinden we maar liefst drie camera’s terug. Naast een standaard 16 megapixelcamera, beschikt de Phab2 Pro ook over een dieptecamera en een bewegingscamera om Tango mogelijk te maken.

Tango is Googles technologie om augmented reality in smartphones te integreren. De Phab2 Pro is de eerste smartphone beschikbaar voor consumenten die de technologie ondersteunt. De camera’s op de smartphone kunnen een 3D-weergave van je omgeving maken, waar je vervolgens mee kan interageren op het scherm. Dat zet de deur open voor talrijke augmented reality-toepassingen. Tijdens de presentatie krijgen we enkele voorbeelden van de mogelijkheden te zien, zoals het opmeten van voorwerpen of het plaatsen van virtuele objecten in de omgeving.

Naast de augmented reality-capaciteiten, is de Phab2 Pro ook gewoon een degelijke smartphone die draait op Android Marshmallow. Het 6,4 inchscherm heeft een WQHD-resolutie van 2560×1440 pixels en de telefoon draait op een Snapdragon 652 met 4 GB RAM. Het intern geheugen bedraagt 64 GB en de batterij heeft een capaciteit van 4.050 mAh, waardoor het batterijleven meer dan gemiddeld zou moeten zijn. Vooraan zit nog een 8 megapixelcamera en achteraan vinden we een vingerafdrukscanner terug. De Phab2 Pro ondersteunt ten slotte Dolby Atmos audio output en Dolby 5.1 audio capture.

De Phab2 Pro is wereldwijd beschikbaar vanaf september 2016 en krijgt een adviesprijs van 499 dollar opgeplakt. We zijn ter plaatse op Tech World en gaan nog aan de slag met de smartphone voor een eerste indruk.

Phab2 en Phab2 Plus

De Phab2 Pro is het vlaggenschip, maar daarnaast lanceert Lenovo ook de Phab2 en Phab2 Plus. Die komen zonder Tango-technologie aan boord.

De Phab2 Plus beschikt over twee 13 megapixelcamera’s achteraan en richt zich volledig op de fervente smartphonefotograaf. Het scherm heeft een Full HD-resolutie en de processor is een Mediatek MTK 8783. Verder beschikt de smartphone over 3 GB RAM en 32 GB intern geheugen. Het prijskaartje bedraagt 299 dollar.

De Phab2 is het instapmodel in de reeks met een enkele 13 megapixelcamera, HD-scherm, Mediatek MTK 8735, 3 GB RAM en 32 GB intern geheugen. Deze smartphone krijgt een adviesprijs van 199 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business