Nieuws

Project Scorpio: Xbox One op steroïden

Met een rekenkracht van zes teraflops wordt Project Scorpio de krachtigste console die ooit werd gemaakt.

Project Scorpio wordt pas volgend jaar verwacht, maar tijdens de E3-beurs heeft Microsoft al een tipje van de sluier gelicht over de nieuwste telg van de Xbox-familie. De verbeterde Xbox One heeft een rekenkracht van maar liefst 6 teraflops, waardoor de console in staat is 4K-spellen te draaien. Ook virtual reality ligt binnen de mogelijkheden van het toestel.

[related_article id=”181771″]

“Omdat we 4K-gaming en high-end VR zagen voor PC’s, wilden we dit ook naar de console brengen. Project Scorpio is een Xbox One gebouwd met de juiste hardware om high-end VR te ondersteunen. Wanneer het wordt uitgerold, is het de krachtigste console die ooit werd gebouwd,” vertelt Phil Spencer van Xbox aan The Verge.

Ondanks deze mooie woorden zegt Microsoft voorlopig nog geen partner te hebben om virtual reality naar zijn console te brengen. Volgens Spencer is de nieuwste Xbox One echter zodanig ontworpen dat VR-technologie zonder problemen ingeplugd kan worden.

De spellen van oudere modellen van de Xbox One kunnen op de nieuwe console nog steeds gespeeld worden. Door de krachtigere hardware zullen deze games bovendien een stuk vlotter draaien. Halo 5 is bijvoorbeeld een spel dat aan 1080p en 60 frames per seconde kan draaien. De resolutie wordt momenteel echter vaak verlaagd om een degelijke framerate te verzekeren. Dit zal niet langer het geval zijn bij Project Scorpio.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business