Nieuws

Playstation VR beschikbaar vanaf 13 oktober

Sony bevestigt dat zijn virtual realitybril vanaf oktober voor iedereen beschikbaar zal zijn. De bril zal een waardige vervanger zijn voor de HTC Vive en de Oculus Rift.

[related_article id=”180948″]De kogel is door de kerk: de Playstation VR-bril zal beschikbaar zijn vanaf 13 oktober. Sony hoopt met zijn Playstation 4-compatibele bril de meest toegankelijke VR-optie te kunnen aanbieden. Gezien de vereisten van concurrerende brillen, lijkt dit niet eens overdreven. De prijs valt daarnaast ook nog mee, wat van de PS VR ongetwijfeld een van de meest verkochte brillen zal maken: 400 dollar, of 500 dollar voor wie de camera en Move-controllers ook nog moet aanschaffen.

Voorlopig lijken die prijzen zich rechtstreeks te vertalen naar euro, als we Game Mania mogen geloven. Samen met de aankoop van een Playstation 4 ben je zo hoogstens evenveel kwijt als voor de bril van HTC. Tegen het einde van dit jaar zou de VR-bibliotheek van Sony zo’n 50 titels moeten bevatten, waaronder een VR-versie van Star Wars, waarin je de piloot van een X-Wing bent, van Batman en van Final Fantasy.

Het jaar van de VR, of alleszins de doorbraak ervan, komt maar traag op gang. De Oculus Rift kampt voorlopig nog met productieproblemen, terwijl de HTC Vive stukken van mensen kost. En dan heb je nog een VR-waardige computer nodig. Ook de Playstation VR laat lang op zich wachten, waardoor we stilaan moeten nadenken over het herdopen van 2016 tot ‘het jaar van de opkomst’, en hopen dat 2017 de difinitieve doorbraak met zich meebrengt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business