Nieuws

100 miljoen gebruikers voor Spotify ondanks problemen

Spotify is de grens van 100 miljoen gebruikers gepasseerd. Dat lijkt een knappe prestatie, maar te weinig gebruikers betalen maandelijks. Het bedrijf kampt met rode cijfers.

spotify

Dat muziek streaming wel degelijk de toekomst is, wordt weer maar eens bewezen. Streamingdienst Spotify passeerde de grens van 100 miljoen gebruikers. Dat bevestigde het bedrijf aan The Telegraph. Toch krijgt het bedrijf financieel gezien steeds diepere wonden.

Meest waardevolle startup

Maandelijks slokt Spotify grofweg 1,8 miljoen nieuwe gebruikers op, en 30 procent daarvan betalen ook effectief maandelijks voor de dienst. Spotify wordt steeds groter. Het bedrijf is nu officieel Europa’s meest waardevolle startup met een waarde van 7,5 miljard euro. Daarmee schiet het Skype voorbij, dat veilig onder Microsoft schuilt. Het ziet er naar uit dat Spotify ook meer en meer nood krijgt aan zo’n stel beschermende vleugels.

Hoewel de winst van het bedrijf almaar blijft stijgen, zakt het steeds verder weg in rode cijfers. Tegenover 2014 haalde het bedrijf vorig jaar 1,95 miljard euro inkomsten op, of een stijging van 80 procent. Toch staat daar tegenover dat het bedrijf verlies boekt, steeds meer verlies. De schade werd 10 procent groter vergeleken met vorig jaar, tot 173 miljoen euro verlies.

Apple Music

Spotify lijkt erg te worstelen met zijn businessmodel. Gratis gebruikers aantrekken is een goede zaak, maar dat doet het bedrijf enkel met het gedacht dat zoveel mogelijk gratis abonnees overschakelen naar een betalende formule. Als dat niet, of niet genoeg, het geval is, is iedere gratis abonnee een extra kost die je kan missen.

Bovendien hijgt ook de hete adem van Apple Music meer en meer in de nek bij Spotify. Apples streamingdienst ging pas vorig jaar van start, maar scoorde op een half jaar tijd al 10 miljoen gebruikers. Daarbij komt nog dat het bij Apple, natuurlijk, enkel gaat om betalende gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business