Nieuws

AI kan high fives voorspellen

Met behulp van ‘Desperate Housewives’ en een geavanceerd algoritme heeft MIT een AI ontwikkeld die begroetingen kan voorspellen.

Vanaf onze geboorte leren we interageren met andere mensen door om ons heen te kijken. Iemand die zijn hand uitsteekt, wil hoogstwaarschijnlijk je hand schudden, terwijl twee gespreide armen net een knuffel aankondigen. MIT heeft een AI op een soortgelijke manier geleerd high fives, handen schudden, knuffelen en een kus te voorspellen.

[related_article id=”181996″]

Desperate Housewives

Een neuraal netwerk werd een hoop filmpjes van YouTube en tv-series als ‘Desperate Housewives’ voorgeschoteld. In tegenstelling tot andere methodes, waarbij een beeld pixel per pixel wordt geanalyseerd of door mensen wordt gelabeld, werd gebruik gemaakt van een algoritme dat visuele representaties voorspeld. Op deze manier kan een AI bijvoorbeeld een collectie van pixels herkennen als een gezicht.

Na de leerfase werden beelden aan verschillende neurale netwerken voorgeschoteld. Uit de verschillende voorspellingen wordt telkens de meerderheid gekozen. Wanneer een beeld van een seconde voor de begroeting werd getoond, was de AI in 43 procent van de gevallen juist. Dit is een stuk beter dan de 36 procent die oudere algoritmes behaalden, maar slechter dan de 71 procent die mensen weten te scoren.

Galante robot

Uiteraard is het voorspellen van een high five niet meteen een wereldschokkende toepassing. MIT hoopt echter dat hun AI uiteindelijk kan gebruikt worden voor belangrijkere zaken. Zo denkt het team dat een robot voorzien van hun neurale netwerk kan voorspellen wanneer iemand zal vallen. De robot kan de persoon in kwestie hierdoor redden van een harde val op de grond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business