Nieuws

Nieuwe robotgiraffe is de perfecte huishoudhulp

Boston Dynamics presenteert een nieuwe robot. Het gaat om een volledig elektrische robotgiraf met het formaat van Duitse herder die huishoudwerk kan verzetten met z'n hoofd en nek.

Boston Dynamics is een bedrijf dat gespecialiseerd is in robotica. Eerder werkte het al aan een reeks robotische dieren, maar zijn nieuwste telg is van kleiner formaat, dat weet Engadget. SpotMini lijkt nog het meeste op een giraffe in een compacter formaat.

Autonomie

De SpotMini is in tegenstelling tot zijn grotere broers volledig elektrisch. Er komt dus geen hydraulica aan te pas. Dat maakt hem gelijk ook veel stiller dan Boston Dynamitcs’ andere robotische dieren. Hoewel hij ongeveer de grootte heeft van de gemiddelde Duitse herder, weegt SpotMini amper 25 kilogram. Hij kan 90 minuten aan een stuk werken, daarna moet je je giraffe even met een stroomkabel aansluiten.

SpotMini zit bomvol sensoren. Hij heeft sensoren voor navigatie, perceptie en andere leidende sensoren. Op die manier heeft de robot een wekere vorm van zelfstandigheid, maar voor de belangrijkere taken heeft hij nog een mens nodig die hem vertelt wat te doen. SpotMini zou in staat moeten zijn om een variëteit aan huishoudelijke taken op zich te kunnen nemen. In onderstaand filmpje zie je hem samen met andere robots erg vloeiend in beweging.

Krachtpatser

Toch is de SpotMini niet echt bedoeld om louter als huishoudslaafje te moeten dienen. De grootste toef van de robot is zijn kracht. Zijn ‘nek’ en ‘hoofd’ kunnen namelijk dubbel dienst doen als een krachtige robotarm. Hierdoor kan hij ook zwaardere taken aan. In onderstaand filmpje zie je de SpotMini blokken cement oppakken en wegslingeren.

Voor je al je arme honden en katten richting een asiel brengt, moet je weten dat de SpotMini nog in een prototype-fase is. Voorlopig zal je nog geduld moeten hebben voordat je hem in huis zal kunnen  halen. Boston Dynamics wil nog niet kwijt wanneer dat precies zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business