Nieuws

Chatbot vecht succesvol parkeerboetes aan

Een gratis chatbot helpt mensen bij het aanvechten van parkeerboetes. De robot heeft maar liefst 160.000 keer zijn gelijk weten te halen.

Een negentienjarige student wordt de Robin Hood van het internet genoemd. Joshua Browder heeft namelijk een chatbot ontwikkeld die mensen helpt bij het aanvechten van parkeerboetes. De student kwam op dit idee nadat hij maar liefst 30 boetes kreeg in en rond Londen toen hij net zijn rijbewijs had.

De robotadvocaat heeft sinds september in Londen en maart in New York 250.000 parkeerboetes aangevochten. De chatbot heeft 160.000 keer zijn gelijk weten te halen. Hiermee heeft de artificiële advocaat een slaagpercentage van maar liefst 64 procent en heeft de robot parkeerboetes ter waarde van 4 miljoen dollar nietig laten verklaren.

[related_article id=”178819″]

“Ik denk dat mensen die parkeerboetes krijgen de meest kwetsbare zijn in onze maatschappij. Deze mensen zijn er niet op uit om de wet te breken. Ik denk dat ze worden uitgebuit door de lokale overheid als een bron van inkomsten,” vertelt Browder aan VentureBeat.

Browder is van plan om zijn robot ‘DoNotPay’ hierna naar Seattle te brengen. Ook is de student bezig met het ontwikkelen van een chatbot die vluchtelingen kan helpen bij het invullen van asielaanvragen. Deze bot zal Arabisch kunnen verstaan en documenten in het Engels kunnen produceren. De jonge Londenaar hoopt de chatbot tegen september te kunnen lanceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business