Nieuws

Samsung strijkt grootste winst in twee jaar tijd op dankzij Galaxy S7

Samsungs smartphone-divisie lijkt uit zijn dal te klimmen. Dankzij de goede opbrengsten van telefoons als de Galaxy S7 en S7 Edge behaalde Samsung een winst die de hoogste is in twee jaar tijd.

Samsung heeft er een goed tweede kwartaal van 2016 opzitten. Ondanks de smartphone-markt die stilaan aan zijn hoogtepunt toe is, was het net die smartphone-afdeling die het bedrijf meer winst opleverde van april tot juni.

Samsung berichtte over zijn winsten in een perbericht. Het bedrijf haalde in totaal 43 miljard dollar binnen, en dat was goed voor een winst van zo’n 7 miljard dollar. Als we kijken wanneer het bedrijf uit Suwon voor het laatst dergelijke winst kon opstrijken, dan was dat in 2014 met 7,4 miljard dollar. 2015 was een moeilijk jaar voor het Koreaanse bedrijf. Zijn koplopers, de Galaxy S6 en S6 edge, verkochten minder goed dan gehoopt, terwijl Apples iPhone-verkoop het nog wel goed deed.

Dit jaar lijken de kaarten anders op tafel te liggen. Hoewel Samsung nog officieel niets over de verkoopcijfers van de S7 en de S7 Edge heeft meegedeeld, wijdt Reuters Samsungs winst nu al toe aan een goede verkoop van de telefoons. Volgens het nieuwsmerk zouden de winsten van de smartphone-divisie van Samsung tot wel 54,5% hoger kunnen liggen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.  Dat terwijl Apple voor het eerst een terugval in de verkoop van iPhones moest trotsteren. Het valt nog af te wachten of de lancering van de iPhone 7 het tij al dan niet nog zal doen keren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business