Nieuws

Kleinere versie Raspberry Pi 3 op komst

Binnen enkele maanden mogen we een nieuwe Raspberry-pc verwachten. Het zal gaan om kleinere Compute Module die met iets minder functionaliteiten komt.

Ondertussen zijn er al miljoenen exemplaren van de nieuwe Rasperry Pi 3 verkocht. Binnenkort krijgt de populaire minicomputer er een broertje bij in de vorm van een nieuwe Compute Module, zo meldt PCWorld. De verschillen met de originele Pi zullen subtiel zijn.

De Compute Module is geen op zich staand computertje, zoals de Raspberry Pi dat wel is. De module komt zonder eigen voeding, maar beschikt wel over een CPU, RAM en opslag, samengeperst op een klein oppervlak. Het bordje kan via een SODIMM-connector worden aangesloten op een grotere printplaat met meer functionaliteit en doet dan dienst als brein om dat systeem aan te sturen.

Zonder wifi

Een ander verschil ten opzichte van de gewone Raspberry Pi 3 is dat de Compute Module zonder wifi-ondersteuning zal komen. Hoewel net dat één van de grote aanpassingen was waarmee de nieuwe Pi kwam.

Wat wel behouden blijft is de 64-bit ARM-processor uit de Pi 3. Ook komt de Compute Module met gelijkaardige verbindingsmogelijkheden, en zal het eveneens ondersteuning bieden voor zowel Linux als Microsofts Windows 10 IoT Core.

Het is niet de eerste keer dat de Raspberry Pi Foundation een moduleversie van zijn Pi-computers uitbrengt. Het maakte twee jaar geleden ook al een module op basis van de allereerste Raspberry Pi. Over een mogelijke prijskaartje is nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business