Nieuws

Windows 10-app zet Chrome-extensies om naar Edge

Microsoft lanceert een tool die extensies in Chrome kan omzetten voor gebruik in Edge.

Sinds de verjaardagsupdate van Windows 10 is het mogelijk om extensies te installeren op de Edge-browser van Microsoft. Dankzij de Microsoft Edge Extension Toolkit is het mogelijk om de bestaande bibliotheek van plug-ins snel uit te breiden door Chrome-extensies over te zetten. De app is te vinden en te downloaden in de Windows Store, al lijkt een Nederlandse versie nog niet beschikbaar.

[related_article id=”184499″]

Snel verhuizen

De installatiemogelijkheid van plug-ins in Microsoft Edge was eigenlijk al gepland voor de grote update die in november 2015 uitrolde op Windows, maar werd toen uitgesteld wegens niet gebruiksklaar. Tijdens de uitgebreide testperiode voor de extensies bleek dat het aantal beschikbare plug-ins niet overweldigend groot was, en die situatie is op dit moment nog niet veranderd. De nieuwe toolkit moet ervoor zorgen dat het aanbod snel kan aangroeien, door het vereenvoudigen van het importeren van bestaande extensies voor Chrome.

Microsoft heeft het zichzelf gemakkelijk gemaakt door zijn eigen Edge-extensies niet al te veel te laten afwijken van de code die nodig is voor Chrome. De toolkit voorziet onder andere de nodige Edge-API’s waarmee de geconverteerde extensies op de software van de Microsoft-browser kunnen inhaken.

Is de Windows 10 verjaardagsupdate nog niet op je pc verschenen, dan kan je hier lezen hoe je dat proces zelf kan versnellen. Extensies zijn trouwens niet het enige dat Microsoft van Chrome naar Edge wil halen. Enkele maanden geleden startte het technologiebedrijf ook een campagne die expliciet Chrome-gebruikers naar Edge moet lokken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business