Nieuws

Facebook start concurrent voor Steam

Met Oculus heeft het sociale netwerk van Zuckerberg een belangrijke gamingafdeling in huis. Om die te voorzien van een ecosysteem zet Facebook een eigen platform op.

Met titels als Farmville, Candy Crush en Songpop heeft Facebook de voorbije jaren enkele populaire spellen gelanceerd. Voor Mark Zuckerberg en zijn bedrijf blijkt dat nog niet genoeg, nu het sociale netwerk zijn eigen gamingdienst op poten heeft gezet. Het nieuwe platform werkt op basis van Unity, een game engine die door vele populaire spellen wordt gebruikt en het mogelijk maakt om spellen zonder al te veel omvormwerk te lanceren op verschillende platformen tegelijk.

[related_article id=”184587″]Zo werkt Unity onder andere voor computers, consoles en handhelds zoals de PS Vita. In theorie wordt het dus mogelijk om spellen als Firewatch, Monument Valley en Superhot te spelen op Facebook. Al zal dat nog niet voor meteen zijn, aangezien de alphatest enkel bedoeld is voor ontwikkelaars.

VR-Facebook

Bovendien voorziet deze zet Oculus van een werkend platform waarbij het makkelijker zal zijn om VR games in de markt te zetten. Wie weet zorgt deze combinatie wel voor VR-toepassingen die werken op Facebook. Die betaalde een slordige twee miljard voor de VR-fabrikant, geld dat moet renderen.

Volgens Facebook zelf beschikt het sociale netwerk momenteel over 650 miljoen gamers die geregeld een spel spelen via de webversie. De afgelopen 48 uur waren volgens Engadget goed voor 11 miljoen spelers; cijfers die Facebook kunnen verzekeren van een erg dominante positie in de industrie als het platform succes kent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business