Nieuws

Terminator-robot gaat leeuwenvissen uitroeien

De startup Rise werkt aan een moordrobot. De robot moet de leeuwenvissen in de Caraïben systematisch gaan uitroeien.

Wat doe je als een vervelende vis geen natuurlijke vijanden heeft? Een onnatuurlijke vijand bouwen natuurlijk. Dat vinden de mensen van Rise toch. Rise staat voor Robots In Service of the Environment. De Startup werkt in samenwerking met Nekton, een stichting die zich inzet voor de oceaan, aan een moordrobot die de leeuwenvissenpopulatie in de Caraïben en rond de Amerikaanse kust nabij Florida het leven zuur moet maken. Zoals de naam van het bedrijf al suggereert, werken ze niet aan de dodelijke robot uit een onterechte haat voor een specifieke vissoort. De leeuwenvis heeft eigenlijk geen zaken in de Caraïbische wateren, maar is er aan een enorme opmars bezig. De miljoenen vissen vreten ongemoeid het fragiele ecosysteem kapot, en ze uitroeien blijkt een moeilijke zaak.

Zoals je kan verwachten is het probleem er eentje dat de mens zelf heeft veroorzaakt. In principe woont de leeuwenvis in de stille oceaan, maar na menselijke tussenkomst laat de mooie maar uiterst giftige vis zich nu helemaal gaan in het nieuwe territorium.

De robot in kwestie zit nog in een vroege ontwikkelingsfase. Het is de bedoeling dat het ding zal handelen als een natuurlijke vijand van de leeuwenvis. Het tuig zal de vissen elektrocuteren om ze vervolgens te vangen in een groot compartiment achteraan. Vervolgens zullen ze als voedsel dienst doen.

Een alternatieve terminatorrobot wordt gelijktijdig ontwikkeld. Die zou de vis in kwestie ombrengen met een speer. Beide gevaartes zijn groot en opzichtig, en zullen de meeste andere vissen automatisch wegjagen. De leeuwenvis is echter niet gewoon van opgejaagd te worden, waardoor hij geen schrik heeft van de robot en zich zonder problemen laat afmaken.

Wanneer we over robots spreken, lachten we al eens met moordmachines zoals de terminator. Het tuig van Rise zal robots en (vissen)moord echter op een ecologisch verantwoorde manier combineren om zo het fragiele ecosysteem te redden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business