Nieuws

Jailbreak-app maand lang te downloaden in App Store

Een app waarmee je een iphone kan jailbreaken is een maand lang onder de radar van Apple gevlogen en gewoon te downloaden geweest in de App Store.

Een Chinese app om een iphone te jailbreaken is door de mazen geglipt van het veiligheidsnet rond iOS. De applicatie was een maand lang te downloaden via de App Store, en zou waarschijnlijk nog langer langs die weg te gebruiken zijn geweest, als een Reddit-gebruiker geen link naar de iTunespagina had gepost. Het bericht ging snel viraal op het netwerk en werd opgepikt door diverse media. Ondertussen heeft Apple de app verwijderd uit de Store, al kan je de pagina nog terugvinden in de Google cache.

Onder de naam ‘PG Client’ prees de app zichzelf aan als een verbetering om met Dribble aan de slag te gaan, een website voor designers. Een dekmantel, zo bleek, voor een Chinese jailbreakclient waarmee gebruikers hun eigen iPhone kunnen kraken om (onder andere) content te downloaden die niet van de App Store komt. Volgens verschillende Reddit-gebruikers die de applicatie uitprobeerden was het vrij eenvoudig om een jailbreak te realiseren, ondanks de Chinese karakters. Het zou om een variant gaan van de bekende Pangu jailbreak. De app werkte voor toestellen met een 64 bit-processor (iPhone 5s en later) met iOS-versie 9.3.x of ouder.

Het is de eerste keer dat een dergelijk programma de strenge keuringsdienst van Apple weet te verschalken en vrij in de App Store is te downloaden. De uitschuiver komt op een ongelegen moment nadat Apple vorig week een noodpatch moest uitrollen voor het grootste iPhone-lek ooit, waarbij jailbreaking ook een hoofdrol speelde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business