Nieuws

Huawei lanceert Nova en Nova Plus voor het middensegment

Huawei heeft op IFA in Berlijn twee nieuwe smartphones voor het middensegment aangekondigd. Daarnaast brengt het ook een tabletrivaal voor de iPad mini op de markt.

Voor de officiële start van de IFA, de grote beurs voor consumentenelektronica in Berlijn, is traditioneel het moment van de grote persconferenties. Ook Huawei was van de partij en toonde donderdagochtend niet één, maar drie nieuwe producten.

Nova en Nova Plus

Huawei heeft in de eerste helft van 2016 ruim 60,5 miljoen smartphones verscheept, een stijging van 25 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarbij kende het vooral een flinke groei in het premiumsegment. Op IFA bewijst het Chinese bedrijf dat het ook het middensegment niet vergeten is, met de lancering van de Nova en Nova Plus.

[related_article id=”179764″]

De Nova is een 5 inchsmartphone die van ontwerp duidelijk gebaseerd is op de Nexus 6P, terwijl de 5,5 inch Nova Plus zijn inspiratie haalt bij de Huawei Mate 8. Beide schermen hebben een Full HD-resolutie en zoals we dat van Huawei gewend zijn, kon een rechtstreekse vergelijking met de concurrentie tijdens de presentatie niet uitblijven. Zo zou het scherm 10% meer contrast en een 14% groter kleurbereik bieden dan het scherm van de iPhone 6s. “Oranje is oranje,” lachte Richard Yu, hoofd van Huawei’s Consumer Business Group. Een geïntegreerde eye protection mode, filtert het blauwe licht van het scherm weg in het donker om je ogen te beschermen.

Onder de motorkap zit een 64 bits octacoreprocessor. Opvallend is dat Huawei niet voor een eigen Kirin-chip heeft gekozen, maar wel voor de Snapdragon 625, geklokt op 2 GHz. 3 GB RAM moet een soepele gebruikservaring met de Nova garanderen. De batterij van de Nova heeft een capaciteit van 3.020 mAh, wat zich moet vertalen in een batterijleven van twee dagen bij gemiddeld gebruik of vijf uur intensief op Pokémon jagen. De Nova Plus stelt het met een batterij van 3.340 mAh, die het meer dan twee dagen (tot 52 uur) zou uitzingen op één laadbeurt. De Nova en Nova Plus maken gebruik van de nieuwe USB C-standaard.

De Nova heeft een 12 megapixelcamera achteraan en die van de Nova Plus 16 megapixel. Beide camera’s filmen in 4K en de Nova Plus beschikt bovendien over optische beeldstabilisatie. Vooraan zit een 8 megapixelcamera met alle toeters en bellen om je selfies naar een hoger niveau te tillen. Huawei haalde speciaal een fashion blogster op het podium om de mogelijkheden van de selfiecamera toe te lichten, maar daar hebben we niet zoveel van onthouden.

Net als bij de meeste andere smartphones van Huawei, kan je in de Nova’s twee simkaartjes kwijt. Breid je liever het geheugen verder uit, dan kan dat ook, maar moet je wel een simkaartslot opofferen. Ten slotte mag ook een vingerafdrukscanner aan de achterkant niet ontbreken. Beide toestellen zijn beschikbaar in het grijs, zilver en goud. Van de Nova komt bovendien ook een variant in roosgoud beschikbaar. Welke kleuren bij ons op de markt zullen komen, is nog niet duidelijk.

De Huawei Nova met 3 GB RAM en 32 GB opslag zal in België voor 369 euro over de toonbank gaan. Voor de  Nova Plus betaal je 449 euro, eveneens voor 3 GB RAM en 32 GB opslag. “Beide toestellen zijn vanaf begin oktober bij ons beschikbaar.”, aldus Dirk Pauwels, verantwoordelijk voor Huawei Consumer Business Group in België.

MediaPad M3

Naast de Nova en Nova Plus, heeft Huawei ook een nieuwe tablet onthuld, de MediaPad M3. Die moet de concurrentie aangaan met de iPad mini en beschikt over een 8,4 inchscherm met een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels. De tablet wordt aangedreven door een Kirin 950 octacoreprocessor en 4 GB RAM. De batterij met een capaciteit van 5.100 mAh zou moeten volstaan om 11 uur video af te spelen. Onder het scherm zit een vingerafdruksensor die eveneens de functietoetsen kan vervangen, net zoals dat het geval is bij de Wiko U Feel. De stereoluidsprekers zijn van de hand van Harman Kardon.

De MediaPad is beschikbaar vanaf 349 euro voor de basisversie en zou tegen de kerstperiode in de Belgische rekken moeten liggen.

In de marge van deze aankondigingen onthulde Huawei ook nog een blauwe en rode versie van de P9, die in april van dit jaar werd gelanceerd.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business