Nieuws

Devolo maakt je huis nog slimmer

Je huis kan nooit slim genoeg zijn, dachten ze bij Devolo. Daarom breiden ze hun Internet of Things-portfolio uit om alles slim te maken.

Nu Gigabit-apparatuur stilaan vaker opduikt in het wild, breidt ook Devolo zijn portfolio uit met enkele high-end oplossingen. De nieuwste daarvan is de WLAN-bridge. Devolo zet het ding in de markt als een superieure vervanger van powerline-adapters, of toch indien je het basistation en de satelliet installeert op dezelfde verdieping. Het basistoestel moet je installeren nabij je router, waarna die Gbit-verbindingen uitzendt op de 5GHz-band, die vervolgens wordt opgevangen door toestellen als een NAS, een TV, een set-top-box of nog iets anders.

Op die manier kan je je toestellen verzekeren van een uitstekende wifi-verbinding, zonder ethernetkabels te moeten aanleggen. De Wlan bridge haalt theoretische maximumsnelheden van 2 Gbit/s. Die snelheid wordt natuurlijk enkel binnen je huis gehaald (tussen het basistoestel en de satelliet nabij je multimedia-apparatuur), tenzij je geniet van gigabit-snelheden via je internetprovider.

State of the Smart

Onder het motto ‘State of the Smart’ breidt Devolo tevens zijn IoT-portfolio verder uit. Op IFA 2016 stelt het zijn nieuwe mobiele app voor – die qua functionaliteit verrassend veel weg heeft van de automatiseringsdienst If This, Then That (IFTTT). De app zal eind november gelanceerd worden, waarna die je hele slimme huis kan aansturen.

Daarnaast brengt Devolo ook de nieuwe ‘Flush-Mounted-Dimmer’ naar buiten, al spreken ze zelf liever van de ‘In-Wall’, vanwege de simpele reden dat je hem in je muur steekt. Wie bijvoorbeeld reeds een elektrisch rolluik bezit, kan met dat met de In-Wall slim maken en automatiseren via de app en de web-interface. In theorie kan je zo elk elektrisch toestel slim maken en aansluiten op je IoT-netwerk. Het toestelletje werkt op basis van de Z-Wave-standaard en wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2017.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business