Nieuws

HDMI omarmt USB Type-C als ultieme connector

Een nieuwe USB Type-C naar HDMI-kabel moet het makkelijker maken om mobiele toestellen via HDMI met een extern scherm of projector te verbinden.

HDMI Licensing, de organisatie achter de gelijknamige standaard voor multimediakabels, heeft op IFA in Berlijn de HDMI Alternate Mode voor USB Type-C onthuld. Die specificatie laat toe om HDMI-bronnen via USB-C rechtstreeks met een HDMI-uitvoer te verbinden.

USB Type-C wordt geleidelijk aan geadopteerd door steeds meer fabrikanten in hun smartphones, tablets en pc’s. Dankzij de HDMI Alternate Mode zullen deze op de HDMI-poort van een extern scherm of projector kunnen aangesloten worden, zonder de noodzaak van een adapter.

“Consumenten verwachten om hun mobiele toestellen eenvoudig te kunnen verbinden met een USB Type-C naar HDMI-kabel om de functionaliteit van native HDMI te benutten,” zegt Rob Tobias, voorzitter van HDMI Licensing. “Deze specificatie zal er ook in resulteren dat meer brontoestellen HDMI gaan implementeren.”

De nieuwe specificatie ondersteunt de volledige functionaliteit van HDMI 1.4b, waaronder de uitvoer van 4K, 3D, surround sound, Audio Return Channel (ARC) en Consumer Electronic Control (CEC).

HDMI Licensing verwacht dat de eerste producten die de Alternate Mode ondersteunen begin volgend jaar al zullen worden voorgesteld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Daarmee gepaard zullen ook de eerste kabels die deze specificatie volgen rond dezelfde tijd op de markt verschijnen.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business