Nieuws

iPhone 7 Plus krijgt 3GB RAM mee

Voor het eerst zal een iPhone evenveel RAM-geheugen meekrijgen als een redelijke Android. Een opmerkelijke stap die multitasking ten goede komt.

Apple staat erom bekend met relatief beperkte hardware toch veel te kunnen doen. Tot enkele jaren geleden kwamen iPhones met slechts een halve gigabyte werkgeheugen. De iPhone 6 en 6 Plus kregen vervolgens een verdubbeling naar 1 GB, terwijl de 6S-generatie opnieuw een verdubbeling kreeg naar 2 GB. De iPhone 7 blijft ondertussen steken op 2, maar de 7 Plus krijgt opnieuw een extra gigabyte en klokt af op 3 GB.

[related_article id=”185825″]Aangezien Apple het hele proces van begin tot einde zelf beheert, in tegenstelling tot Android-bouwers die voor software afhankelijk zijn van externe factoren, kan het elk onderdeel minutieus afstellen op de rest van het toestel. Het resultaat is een toestel met bescheiden hardware die toch prestaties aflevert die menig Android-gebruiker jaloers maken.

3 GB is vandaag de dag geen enorme hoeveelheid meer; vorig jaar had een Android-topper eveneens 3 GB aan boord, maar vandaag krijgen de echte vaandeldragers minstens 4 GB mee, terwijl de OnePlus 3 het zelfs kan doen met 6 GB. Desalniettemin zal de extra gigabyte een serieuze prestatieboost betekenen voor een iPhone die zelfs zonder al erg indrukwekkend zou zijn.

De iPhone 7 werd eerder deze week voorgesteld en zal vanaf volgende week vrijdag verkrijgbaar zijn. Ook bij ons zal hij voor het eerst meteen beschikbaar zijn. Voorbestellen gaat vanaf vandaag. De meest opvallende feature dit jaar is de waterdichtheid, al bleek gisteren dat we dat met een serieuze korrel zout moeten nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business