Nieuws

Mobile Vikings start met abonnementsformules

Provider Mobile Vikings, gekend om zijn goedkope internetaanbod, werkt voortaan met abonnementen. De formules verschillen weinig van de prepaid-alternatieven.

Mobile Vikings voegt drie abonnementsformules toe aan de drie reeds bestaande prepaidformules. Voortaan kan je abonnementen afsluiten voor 10 euro, 15 euro of 25 euro per maand. Een abonnement voor 50 euro per maand, de tegenhanger van het prepaidpakket van 50 euro, bestaat (nog) niet.

Het aanbod voor de abonnees komt grotendeels overeen met het prepaidaanbod, al zijn er enkele belangrijke verschillen. De focus van de abonnementen ligt duidelijk op bellen, nog meer dan al het geval was bij de prepaidformule met focus op bellen.

10 euro

Voor tien euro in een abonnementsformule krijg je 1 GB aan data, 1.000 sms’en en 100 belminuten, exclusief gratis belminuten en sms’en naar andere Mobile Vikings-klanten. Betaal je hetzelfde via de prepaidformule met de focus op bellen, dan krijg je over de ganse lijn de helft. De 10 euro-deal met focus op data levert je eveneens een gigabyte aan volume op, maar telefoneren is in dat geval dubbel zo duur.

15 euro

Het verschil tussen het abonnement van 15 euro en het prepaidalternatief met focus op bellen is kleiner. Je krijgt in beide gevallen 2 GB datavolume en 2.000 sms’en, maar met 150 belminuten kan je 50 minuten langer aan de lijn hangen wanneer je voor het abonnement kiest. Met de prepaid focus op data krijg je dubbel zoveel data, maar is telefoneren driemaal duurder.

25 euro

Tot slot is er het abonnement van 25 euro. Daarmee krijg je 4 GB, 4.000 sms’en en 250 belminuten, respectievelijk 1 GB, 1.000 sms’en en 50 belminuten meer dan bij prepaid. Ga je voor Prepaid met een focus op surfen krijg je 6 GB aan data, 3.000 sms’en en slechts 100 belminuten.

Traditioneel gebruik

Mobile Vikings lijkt zich met de abonnementen vooral te willen richten op de meer traditionele gebruiker die zweert bij abonnementen en significant meer belt. Zit je bij Mobile Vikings voor de data, dan blijven de prepaidformules een stuk interessanter. Bij de abonnementsformules denken we eerder aan ouders wiens kroost al lid is via het prepaidaanbod. Zij kunnen dan meteen ook een uur per dag gratis naar hun kinderen bellen. Natuurlijk maakt het aanbod de mobiele provider ook interessanter voor wie zich tot vandaag liet afschrikken door de iets duurdere beltarieven.

Extra kosten

De provider zal je via e-mail of sms verwittigen wanneer je bijna door je bundel heen zit of wanneer je extra kosten aan het maken bent. Buiten de bundel betaal je 20 cent per minuut voor telefoongesprekken, 10 cent per sms en 10 cent per megabyte, ongeacht je abonnement. Dat maakt telefoneren zonder bundel even duur als telefoneren met een prepaidformule met bel-focus. Mobile Vikings zal je op de hoogte brengen per schijf van tien euro die je bovenop je maandelijkse abonnementskost uitgeeft.

Internationaal gelden dezelfde regels voor alle klanten: verbruik gaat van je bundel af en gaat gepaard met een meerkost van 6 cent per belminuut of megabyte, totdat Europa definitief komaf maakt met de roaming. Nieuwe klanten kunnen zoals altijd een simkaart aanvragen, bestaande prepaidklanten kunnen via hun instellingen overschakelen naar de abonnementsformule of andersom.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business