Nieuws

Volgende Windows-update verandert Continuum radicaal

De volgende grote Windows-update belooft Continuum voor Windows Mobile volledig te herscheppen. De ervaring zal meer aanvoelen als werken op een echte pc.

In 2017 plant Microsoft zijn volgende grote update te lanceren voor zijn ‘laatste besturingssysteem ooit’. De Redstone 2, zoals de update wordt genoemd, zal naast vele verbeteringen voor computers ook een radicale ommezwaai betekenen voor Windows Mobile, en meer specifiek voor Continuum. Dat zal meer gaan aanvoelen als werken met een echte computer, wat dringend nodig is als het platform een toekomst wil hebben.

[related_article id=”186625″]De Redstone 2-update herwerkt een deel van de kern die Windows tegenwoordig deelt over alle platformen heen. Voor Continuum betekent dat onder meer dat werken met een dock en een computerconfiguratie er veel meer zal uitzien zoals het bedoeld was: met een bureaublad en de mogelijkheid om applicaties naast elkaar op een scherm te draaien.

(On)zekerheid

Wie vandaag in Continuum werkt, zal immers merken dat het meer lijkt op een uitvergrote versie van de smartphone. Met Redstone 2 wordt dat verleden tijd. Daarnaast wordt het mogelijk om draadloos verbinding te maken met een dock, zonder het toestel boven te halen. Verbinden zal automatisch (en draadloos) gebeuren via ‘Proximity Connect’.

Microsoft lichtte daarmee al een tipje van de sluier op, al blijft het afwachten tot we de update zelf in handen hebben. Er zit nog veel tijd tussen tot de effectieve lancering van de update, wat betekent dat er nog veel kan veranderen. Bovendien krijgen de smartphones slechts zelden een gelijktijdige update als de computers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business