Tips

5 redenen om een Google Pixel-smartphone te kopen

De smartphones van Google zijn niet langer prijsbrekers. Waarom zou je er dan een moeten aanschaffen? Wij gingen op zoek naar vijf goede redenen.

Vaarwel Nexus, het ga je goed. Vanaf heden zijn het de Pixels die gaan lopen met alle aandacht. De nieuwste smartphones van Google breken helemaal met het verleden en moeten het pad effenen naar de premiummarkt. Wij gingen op zoek naar vijf redenen die van een Pixel een betere keuze maakt dan pakweg een Samsung Galaxy Note 7 of een iPhone 7.

Google’s smartphones zijn niet langer prijsbrekers die een goed alternatief vormen voor premium toestellen, ze zìjn premium. Daarmee betreedt Google een segment dat het tot dusver angstvallig vermeed, en met reden: er lijkt geen plaats meer te zijn voor meer dan de twee heersende merken – Samsung en Apple. Zowel LG als HTC bijt de tanden stuk op het high-end gedeelte van de markt.

De belangrijkste reden om een Pixel te kopen, zou het veiligheidsaspect moeten zijn: net als de Nexus-telefoons zullen de Pixels elke maand de nieuwste updates krijgen van moederbedrijf Google. Geen gedoe met fabrikanten die een half jaar wachten om een lek te dichten, om een week later een nieuw lek te ontdekken. Helaas is dat voor weinigen echt een doorslaggevende reden, dus zochten we verder naar andere redenen die de telefoons van de concurrentie moeten onderscheiden.

1. Google Assistant

Slimme assistenten heersen al enkele jaren over onze smartphone en eindelijk gaat ook Google volop deze kaart spelen. Met Google Now was er reeds een assistent beschikbaar, maar die is nog niet half zo bekend als Apple’s Siri of Microsofts Cortana. De nieuwe Assistant zal bovendien slimmer zijn dan Google Now en contextueel sterker zijn. Zo zal de assistent informatie kunnen verzamelen uit al je apps, zoals WhatsApp en Facebook Messenger om je nog beter van dienst te zijn.

2. Daydream

De Pixels zullen ingebakken VR-ondersteuning met zich meebrengen. Daartoe brengt Google een eigen Daydream-headset uit die niet bijster duur zal zijn. Speel spellen, bekijk foto’s en filmpjes of navigeer door Google Streetview met de VR-bril. Reden genoeg om de Samsungs aan de kant te leggen voor een nieuwe geïntegreerde VR-oplossing.

3. Pixel Launcher

[related_article id=”186726″]De afgelopen jaren waren Nexus-telefoons populair, mede door het besturingssysteem dat gebruikt werd. Ze kregen telkens een pure Android-ervaring mee, zonder zware of belastende (of lelijke) schil eromheen, zoals Samsung, Sony, Acer,… dat wel steeds doen. In juni al lekte echter uit dat ook Google daar voor zijn eigen smartphones deels van zou afstappen.

Het resultaat is een ‘Pixel Launcher’, die speciaal ontwikkeld werd voor deze toestellen. Voornaamste verschillen zijn de interface, een nieuwe manier van omgaan met datum, tijd, weer en zoekopdrachten, en het verdwijnen van de ‘app drawer’. In de plaats van die laatste zal je naar boven kunnen swipen over de onderste apps die vast staan in je ‘dock’, waarna alle apps zichtbaar worden.

4. Camera en foto’s

Voor de heruitgave van een eigen lijn heeft Google ook de camera-app goed onder handen genomen. Volledige instelbaarheid gaat gepaard met een zogenaamde ‘burst mode’, waarbij je een hele reeks foto’s neemt, waarna de slimme assistent automatisch de beste uitkiest.

Daarnaast krijgen gebruikers voor het eerst onbeperkt toegang tot Google Foto’s. Voor de gewone sterveling geldt de onbeperkte opslag alleen voor exemplaren die verlaagd worden in kwaliteit (naar 16 MP). Eigenaars van een Pixel kunnen hun foto’s en filmpjes echter opslaan in de volle kwaliteit, zonder de ruimte van hun Google Drive daarvoor te moeten inzetten.

5. Slimme opslag

Aangezien de Pixels zonder uitbreidbaar geheugen komen, zal je het moeten doen met wat je hebt. Indien dat een opslag van 128 GB is, heb je waarschijnlijk een zorgeloos leven in het verschiet. Bezit je de optie met 32 GB, dan zal de slimme opslag je bijstaan. Die kan namelijk foto’s en video’s die je al ergens hebt staan als back-up (bijvoorbeeld in Google Foto’s) automatisch verwijderen. Zo heb je steeds voldoende vrije ruimte, zonder ooit iets te verliezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business