Nieuws

Nieuwe Moto E krijgt geen Nougat-update

Motorola heeft een lijst vrijgegeven met toestellen die de nieuwste Android-versie krijgen. Opvallende afwezigen zijn alle Moto E-toestellen en oudere Moto G’s.

Sinds de lancering van Android Nougat (ook gekend als Android 7) kijkt iedereen reikhalzend uit naar de update voor zijn of haar toestel. Android staat niet meteen gekend voor zijn snelle updates, noch voor zijn inclusiviteit van oude(re) toestellen. Voor velen is het dan ook bang afwachten. Motorola maakt alvast duidelijk wie het in de kou laat staan: alle gebruikers van Moto E-toestellen en Moto G-toestellen die ouder zijn dan de versie van dit jaar.

[related_article id=”185144″]Dat oudere Moto G-toestellen uit de boot vallen, is niet helemaal een verrassing. De eerste generaties werden al vroeg achterwege gelaten en kregen bijvoorbeeld de update naar Marshmallow niet. Dat werkelijk alle Moto E’s – ook het model dat in augustus nog werd voorgesteld – over het hoofd worden gezien, is dan weer minder begrijpelijk. Ondanks dat het een budgetmodel is, zou het toch recent en krachtig genoeg zijn om de nieuwste Android te kunnen draaien.

Verder krijgen alle topmodellen wel een update. Ook de Nexus 6, een toestel dat twee jaar oud is, mag Nougat verwachten. We lijsten alle modellen die er zeker een krijgen hier nog eens op:

-Moto G (4th Gen)
-Moto G Plus (4th Gen)
-Moto G Play (4th Gen)
-Moto X Pure Edition (3rd Gen)
-Moto X Style
-Moto X Play
-Moto X Force
-Droid Turbo 2
-Droid Maxx 2
-Moto Z
-Moto Z Droid
-Moto Z Force Droid
-Moto Z Play
-Moto Z Play Droid
-Nexus 6

Wie een toestel bezit dat geen update krijgt, hoeft nog niet te wanhopen: via alternatieve Android-versies is het alsnog mogelijk om de nieuwste versie op je toestel te draaien. Hoe je dat doet, vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business