Nieuws

Verwijder systeemapps in Windows 10

In een nieuwe Insider-build van Windows 10 kan je zonder problemen systeemapps via de instellingen verwijderen.
Beeld: Ghacks

Windows 10 bevat standaard een hoop systeemapps en deze lijst met software lijkt alleen maar langer te worden. Wanneer je een applicatie niet gebruikt, is het een normale reactie om deze software te verwijderen. Microsoft heeft er echter voor gezorgd dat dit niet mogelijk is via de normale weg voor zijn apps.

Wanneer je een applicatie wilt verwijderen, ga je normaal gezien naar de instellingen, kies je voor ‘Systeem’ en klik je op ‘Apps en onderdelen’. Door aan de rechterzijde op applicaties te klikken, kan je de software verwijderen. Indien je op een app klikt van Microsoft zal je echter niet op de verwijderknop kunnen drukken. Om dit probleem te omzeilen, diende je tot voor kort gebruik te maken van PowerShell-commando’s of allerhande tools. In de recentste Insider-build van Windows 10 hoef je gelukkig niet langer een omweg te nemen, zo weet Ghacks.

[related_article id=”186626″]

Indien je een Windows 10 Insider bent en build 14936 op je pc hebt draaien, kan je systeemapps zonder problemen via de instellingen verwijderen. Waar het voorheen onmogelijk was om op de verwijderknop bij ‘Mail en Agenda’ te klikken, kan je deze actie voortaan zonder problemen uitvoeren. Hoogstwaarschijnlijk zal Microsoft de nieuwe functie naar iedereen uitrollen met de lancering van Redstone 2 in 2017.

Momenteel kan je niet alle systeemapplicaties via de instellingen van Windows verwijderen. Insiders kunnen zonder problemen ‘Mail en Agenda’, ‘Rekenmachine’, ‘Groove Muziek’, ‘Kaarten’ en ‘Weer’ verwijderen. Bij de andere systeemapps van Windows zal je echter nog steeds een grijze verwijderknop terugvinden. Het kan zijn dat Microsoft er momenteel aan werkt om dit te veranderen. Het is echter eveneens mogelijk dat je deze applicaties nooit zal kunnen verwijderen, omdat deze software noodzakelijk is voor de goede werking van Windows 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business