Nieuws

Sharp onthult smartphonescherm met afgeronde hoeken

Sharp heeft een conceptsmartphone onthuld met ultradunne bezels en een scherm met afgeronde hoeken.

Sharp heeft ons al meermaals weten te verrassen met innoverende schermen. Zo toonde de fabrikant enkele jaren geleden de Aquos Crystal: een smartphone waarop bezels bijna onbestaande zijn. Nu heeft de schermenmaker een nieuwe verrassing voor ons in petto die het smartphonelandschap voorgoed kan veranderen.

[related_article id=”156318″]

Net als bij de Aquos Crystal heeft Sharp een smartphone gemaakt met ultradunne bezels. Ditmaal zijn het echter niet de bezels die tot verbeelding moeten spreken, maar de hoeken van het scherm. Deze zijn namelijk niet recht zoals bij klassieke mobiele toestellen, maar afgerond.

Sharp heeft het concept Corner R genoemd. Het bedrijf maakt gebruik van zijn Free-Form Display-technologie, dat toelaat om IGZO LCD-panelen te snijden in allerhande vormen. Het resultaat is een smartphone met afgeronde hoeken, waarbij het scherm deze vorm naadloos volgt.

Momenteel toont Sharp de technologie als concept. Hopelijk zijn er enkele smartphonefabrikanten die van het idee houden, waarna we een smartphone met een dergelijk uniek scherm kunnen aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business