Nieuws

Amazon Echo-speaker speelt onuitgegeven album af

Fans van Lady Gaga met een Echo in huis kregen dit weekend een aangename verrassing: ze konden previews beluisteren van een onuitgegeven album.

Op de website van Amazon is het mogelijk om previews te beluisteren van albums die binnenkort uitkomen. Voor het album van Lady Gaga werd, op vraag van de zangeres, deze functie geblokkeerd. De zangeres en haar marketingteam hebben namelijk een groots plan opgezet om de hype aan te zwengelen, waar ook releases van twee volledige nummers op haar eigen site bij horen. [related_article id=”178710″]

De verrassing was dan ook groot bij enkele fans die besloten hun geluk te wagen en hun Amazon Echo-luidspreker vroegen om het nieuwe Gaga-album ‘Joanne’ af te spelen. Tot hun verbazing kregen ze alsnog de previews te horen. Hun eerste reactie was – uiteraard – om de liedjes op te nemen en online te zwieren zodat de hele wereld kon meegenieten.

Onder meer een samenwerking met Florence Welch van Florence + The Machine kwam zo vroegtijdig op het internet te staan, waarna platenmaatschappij Streamline Records een heksenjacht op touw zette om alle illegale opnames te laten verwijderen.

Het lek is niettemin opmerkelijk en bewijst eens te meer dat het internet geen veilige plek is om geheime informatie op te bergen. De previews waren nochtans goed verstopt en waren niet te vinden via Apple Music, Spotify of zelfs de website van Amazon. Dat slimme assistent Alexa er toch bij kon, toont aan dat dergelijke dingen verstoppen niet goed genoeg is om een lek te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business