Nieuws

Samsung stuurt brandwerende dozen uit voor explosieve Note 7

Samsung roept al zijn Note 7’s terug. Om de transport van de toestellen veilig te laten verlopen, verdeelt de fabrikant brandwerende dozen.

Verschillende vervangtoestellen van de Note 7 zijn in de Verenigde Staten spontaan ontvlamt. Een man die lag te slapen naast zijn explosieve toestel diende zelfs naar het ziekenhuis te gaan, nadat hij giftige rook van zijn ontplofte toestel had ingeademd. Samsung heeft daarom de volledige verkoop van zijn toestellen stopgezet. Eenieder die in het bezit is van een Note 7 wordt gevraagd deze uit te schakelen en terug te brengen naar de winkel.

[related_article id=”186869″]

Indien je je Note 7 rechtstreeks bij Samsung hebt gekocht, dien je het toestel op te sturen naar de fabrikant. De Amerikaanse transportdiensten FedEx en UPS staan echter niet te springen om explosieve waar te vervoeren. Samsung stuurt daarom brandwerende dozen uit, waarin een Note 7 veilig vervoerd kan worden. XDA Developers heeft zo’n doos ontvangen en deelt zijn bevindingen online.

Het terugstuurpakket bestaat in totaal uit maar liefst drie dozen en een antistatisch zakje. In de bijgeleverde handleiding wordt aan eigenaars van een Note 7 gevraagd om hun toestel uit te schakelen en in het zakje te steken. Hierna dient de smartphone in de kleinste doos geplaatst te worden, waarna je het geheel in nog een doos dient te plaatsen. Tot slot past het pakket in een doos dat thermisch geïsoleerd is. De thermische isolatie is gemaakt van keramische vezels, wat voor huidirritatie kan zorgen. Samsung neemt duidelijk geen risico en verstuurt tezamen met de dozen een paar veiligheidshandschoenen.

De terugroepactie van de Note 7 en de bijhorende imagoschade zorgen sowieso voor een serieuze financiële aderlating voor Samsung. Het uitgebreide terugstuurpakket dat Samsung verspreid, draagt alleen maar bij tot de torenhoge kosten die Samsung moet dragen. Indien het bedrijf zijn Note 7 nooit meer aan de man kan brengen, zou het bedrijf bovendien in totaal maar liefst 17 miljard dollar mislopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business