Nieuws

Apple vervangt eigen Thunderbolt Displays door schermen van LG

Apple heeft zijn Thunderbolt Display-reeks stopgezet. LG springt in om Apple-klanten uit de brand te helpen.

Eerder dit jaar kondigde Apple aan dat het zijn Thunderbolt Display-reeks stopzet. De monitors met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels waren al enige tijd voorbijgestreefd en er werd dan ook gespeculeerd dat Apple met een 5K-scherm met interne GPU zou komen aanzetten. De experts hadden het bij het rechte eind wat de 5K-resolutie betreft, al blijkt het scherm niet van Apple zelf te komen.

De LG UltraFine 5K- en 4K-monitors worden op de site van Apple aangeprezen als Mac-accessoires. Beide schermen ontvangen video en audio via een Thunderbolt 3-kabel, terwijl ze eveneens je MacBook kunnen opladen. “Het is het perfecte toestel voor MacBook Pro’s met Thunderbolt 3 (USB-c)-poorten,” staat te lezen op de website.

Het duurste scherm van 27 inch heeft een resolutie van 5.120 bij 2.880 pixels, wat neerkomt op 218 pixels per inch. De monitor heeft een prijskaartje van 1.299,95 dollar en heeft drie USB-C-poorten, ingebouwde speakers, een camera en een microfoon. De monitor wordt daarom door Apple omschreven als “het ultieme docking station”.

Wie minder geld te spenderen heeft, kan terecht bij de LG Ultrafine 4K-monitor. Dit scherm kost 699,95 dollar en heeft een resolutie van 4.096 bij 2.304 pixels. Net als zijn grotere broer heeft de monitor van LG drie USB-C-poorten en ingebouwde speakers. Een camera en microfoon ontbreken echter aan het toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business