Nieuws, Tips

Google brengt Android Auto naar elke wagen

De tweede versie van Android Auto kan je vanaf nu downloaden als app. In de Benelux is hij officieel niet verkrijgbaar, al kan je hem (op eigen risico) toch vinden en installeren.

 

Met Android Auto maak je je wagen een pak slimmer. De boordcomputer die een wagenfabrikant meelevert schiet vaak schromelijk tekort, en Google kan daar iets aan doen. Wilde je vandaag al rondrijden met de Android Auto, dan moest je waarschijnlijk je hele console vervangen door eentje die de software ondersteunt. Nu die wordt vrijgegeven als app op je smartphone is dat niet meer nodig.

[related_article id=”184102″]

Je downloadt simpelweg de app op je toestel, stopt je smartphone in een houder en je hangt hem ergens waar je het scherm makkelijk kan aflezen. Op die manier heb je snel en makkelijk een slimme boordcomputer mee. Let wel op: in de Benelux is de app officieel nog niet verkrijgbaar, je moet dus buiten de Play Store om gaan als je hem hier al wil gebruiken. Een betrouware downloadlink voor de apk vind je op APK Mirror, maar installatie en gebruik blijft op eigen risico.

Auto-assistent

De hele lay-out heeft veel weg van een uitgebreide versie van Google Now. Je krijgt weerberichten te zien, informatie over files, reisafstanden en voorgestelde bestemmingen. Het verschil aan Android Auto en een gewone smartphone die je tegen je ruit plakt, is dat Auto zijn best doet je aandacht zoveel mogelijk op de weg te houden. Je zal dus wel informatie te zien krijgen op het scherm, maar je zal zo goed als geen acties kunnen ondernemen. De bediening gebeurt voornamelijk met je stem.

Zo kan je snel berichten opstellen en versturen, kan je aan je toestel vragen om binnengekomen berichten voor te lezen – maar je zal de inhoud niet op het scherm zien verschijnen. Ook je muziek bedien je per stem, of je kiest een van de voorgeselecteerde afspeellijsten van Google Play Music (indien je een abonnement hebt).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business