Nieuws

Apple-patent plaveit weg naar buigbare iPhone

Apple kreeg een patent toegewezen dat koolstofnanobuizen gebruikt om flexibele gadget te maken. Ligt een buigbare iPhone in het verschiet?

Buigbare gadgets spreken al enkele jaren tot de verbeelding. Op technologiebeurzen zijn flexibele smartphones en tablets vaste kost bij fabrikanten als Samsung, LG en Lenovo, maar het duurt nog wel enkele jaren voor de prototypes voldoende op punt staan om commercieel te lanceren. Ook Apple onderzoekt de mogelijkheden, zo blijkt uit een pas goedgekeurd patent.

[related_article id=”186576″]

Terwijl de buigbaarheid van de iPhone 6 en 6 Plus vandaag nog als een probleem wordt beschouwd, zou een toekomstige iPhone wel eens bewust in twee kunnen plooien. Het Amerikaanse patentbureau heeft recent een patentaanvraag van Apple uit 2014 goedgekeurd die toelaat om elektronische apparaten buigbaar te maken.

De technologie die Apple heeft gepatenteerd, maakt gebruik van koolstofnanobuizen om flexibele circuits te printen. Die aanpak laat niet alleen toe om buigbare gadgets te maken, maar betekent ook dat een toestel door het scherm kan buigen, zonder dat de achterliggende elektronica wordt beschadigd. Net als een trampoline zal de elektronica meegeven met de druk die erop wordt gezet in plaats van te breken.

Omdat het binnenwerk zelf volledig uit flexibele circuits bestaat, kunnen componenten bovendien makkelijker in producten met een ongebruikelijke vorm worden verwerkt. Buiten flexibele – en dus duurzamere – iPhones en iPads, biedt Apples patent daarom ook heel wat potentieel voor wearables en het internet of things.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business