Nieuws

MSI verkoopt eerste pc in een rugzak dit eindejaar

Wil je echt vrij rond kunnen lopen in virtual reality? MSI heeft net de VR One rugzak-pc beschikbaar gemaakt met verwijderbare batterij. Dat je eruit ziet als een Transformer moet je er maar bijnemen.

Bewegen in virtual reality heeft voorlopig zijn beperkingen. De HTC Vive komt het dichtst in de buurt van een reële simulatie, maar vanaf het moment dat je merkt dat de kabel in de weg ligt, is de illusie gebroken. Draadloze VR is nog lang niet beschikbaar, waardoor MSI maar één oplossing zag: een computer in een rugzak steken. Veel merken volgenden met verschillende concepten, maar MSI heeft zijn rugzak klaar.

Mobiele processor

Wat startte als een bizar concept, is nu effectief verkrijgbaar in de winkel vanaf december. De VR One weegt in totaal 3,6 kg en heeft een dubbele accu die in totaal goed is voor 1,5 uur speelplezier. Je kan extra accu’s kopen en telkens eentje wisselen zonder dat de rugzak stopt met werken.

De rugzak komt in twee smaken: met een Nvidia GTX 1060 en 256 GB SSD aan 2.150 euro of met een GTX 1070 en 512 GB SSD aan 2.550 euro. Flink hoge prijzen, zeker wanneer je rekening houdt dat er maar een mobiele Intel Core i7-6820HK in zit. Beide systemen hebben 16 GB RAM aan boord en draaien Windows 10 Pro.

Heel duur

Voor dat geld kan je een flinke desktop in elkaar steken met een veel krachtigere Nvidia GTX 1080 en een desktop Intel Core i7. MSI mikt met de VR One op een heel sterke niche die veel geld over heeft om, in combinatie met de HTC Vive, de ultieme VR-beleving te ontdekken. Dat betekent daarom niet dat je de hele wereld in VR kan rondlopen. De speelruimte blijft beperkt tot 4,5 x 4,5 meter zonder linkkabel. Met een linkkabel is een grotere speelruimte mogelijk met de HTC Vive.

Verwacht dus interessante demo’s in virtual reality op verschillende evenementen in combinatie met deze rugzak voor de allerbeste ervaring. Wij twijfelen alvast of gewone gamers de weg naar de winkel zullen vinden voor de MSI VR One.

De MSI VR One is vanaf december verkrijgbaar in België en Nederland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business